10.2.13

Η απάντηση της Φώφης στον Παυλόπουλο...


Διαβάστε τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στην τηλεόραση της ΕΤ-3:

«Στη δημόσια συζήτηση των τελευταίων ημερών ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι προφανές ότι...
απευθύνονται στο εσωκομματικό ακροατήριο με στόχο την αποφυγή των ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων για την περίοδο 2004-2009 και ιδίως για την περίοδο 2007-2009, επιτίθενται με ανιστόρητη χυδαιότητα κατά του ΠΑΣΟΚ!

Η στάση μας ήταν και είναι καθαρή, σταθερή, υπεύθυνη, εθνική. Το λιγότερο που απαιτούμε είναι ο σεβασμός της αλήθειας και η ιστορική εντιμότητα. Κάποιοι νομίζουν ότι η αυτοκριτική είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ και η αμνησία πλεονέκτημα δικό τους. Κάνουν μεγάλο λάθος.

Καλούμε συνεπώς τη Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει σε ορισμένα στελέχη της που έχουν μείνει στις ψευδαισθήσεις του 2009, γιατί η στρατηγική που αποδέχεται και εφαρμόζει τώρα είναι η μόνη υπεύθυνη, ασφαλής και εφικτή, που όμως επί πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του το δυσανάλογο βάρος της εφαρμογής και υπεράσπισής της.

Καλούμε επίσης τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό της περιόδου 2004-2009 να μιλήσει ανοιχτά και υπεύθυνα στον ελληνικό λαό για το δημοσιονομικό έλλειμμα, το δημόσιο χρέος, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, την κάμψη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και την ύφεση που υπήρχε ήδη από το 2008 και παρέδωσε. Και ας μην προσπαθήσει να μετακυλίσει την ευθύνη στην τότε αντιπολίτευση για έλλειψη συναίνεσης, γιατί στην περίπτωση αυτή ας σκεφτεί τι θα έπρεπε να πει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση της αντιπολίτευσης μετά το ξέσπασμα της κρίσης και τουλάχιστον μέχρι το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και στηρίζει την Κυβέρνηση γιατί στηρίζει την Ελλάδα. Ορισμένα στελέχη της ΝΔ τι ακριβώς κάνουν; Ποιον προκαλούν και γιατί; Ποιες ειναι οι προτεραιότητές τους; Εθνικές, κομματικές ή προσωπικές;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: