17.2.13

«Ρύθμιση χρεών με πολλές δόσεις»...


Οπαδός της συγκυβέρνησης, την οποία θεωρεί επιτυχημένη σε σχέση με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις του παρελθόντος, εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε ... συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

«Δεν πρόκειται για μια μεταβατικού χαρακτήρα αναγκαστική συγκατοίκηση, αλλά είναι μια συνειδητή και ώριμη πολιτική συνεργασία για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδό της από την κρίση. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι μέχρι σήμερα το εγχείρημα αυτό έχει πετύχει πολλά. Αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, αποκαθιστά σταδιακά κλίμα σταθεροποίησης και βελτίωση προσδοκιών στην αγορά και καθιστά την Ελλάδα ελκυστικό τόπο για επενδύσεις».

Ο κ. Βρούτσης αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους για τους οφειλέτες.

«Είμαστε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πιστεύω να καταλήξουμε σε συμφωνία. Η όποια ρύθμιση αποφασιστεί θα είναι και η τελευταία για όσους θελήσουν να κλείσουν λογαριασμούς του παρελθόντος και να κάνουν μια νέα αρχή. Πρόκειται για μια ενιαίου χαρακτήρα ρύθμιση τόσο για οφειλές φόρων, όσο και οφειλές ασφαλιστικών εισφορών. Στόχος μας είναι οι πολλές δόσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών. Δηλαδή η επιβίωση των επιχειρήσεων».

Σχετικά με το θέμα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες ο κ. Βρούτσης απαντά ότι πρέπει να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος.

«Για να βελτιωθούν κάποια πράγματα καθαρά οργανωτικά και σε καμία περίπτωση το καθεστώς των απεργιών, θα ήταν καλό να αρχίσει ένας διάλογος ευρύς, με άνεση χρόνου και όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Όμως ένας τέτοιος διάλογος προϋποθέτει την ομόθυμη πολιτική βούληση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Αν δεν υπάρχει, τότε κάθε συζήτηση σταματά εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: