2.2.13

Ξυλοκόπησαν άγρια διαδηλωτή (ΒΙΝΤΕΟ)...


Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή στο Κάιρο της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων έξω από το προεδρικό μέγαρο. Οι εντάσεις δεν έχουν σταματημό, καθώς σήμερα πετροβόλησαν το αυτοκίνητο του... πρωθυπουργού της χώρας.

Εξευτελιστικές είναι οι εικόνες που φαίνονται στο βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει αστυνομικούς και αξιωματικούς της ασφάλειας να χτυπούν βάναυσα έναν γυμνό άνδρα, στα επεισόδια της Παρασκευής έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο.

Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών οδήγησαν στο θάνατο ενός διαδηλωτή και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Η αντιπολίτευση της Αιγύπτου ζήτησε σήμερα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Ιμπραχίμ.

Αλλά και σήμερα, Σάββατο, διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ και μόλις εμφανίστηκε η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού της χώρας Χίσαμ Καντίλ, οι πέτρες και τα μπουκάλια έπεφταν βροχή.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Dream Live ο Καντίλ αποχώρησε στη συνέχεια από την πλατεία.

Το γραφείο του πρωθυπουργού σε λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο Καντίλ ήρθε αντιμέτωπος με "νέους και ταραξίες" κατά την επίσκεψή του στην πλατεία Ταχρίρ.

"Προτίμησα να αποφύγω μια αντιπαράθεση μεταξύ αυτών των ατόμων και των φρουρών ασφαλείας" σημείωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη σελίδα του στο Facebook.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: