22.2.13

Σφοδρή καταιγίδα «έπνιξε» την Αττική...


Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα που πλήττει από τα ξημερώματα το λεκανοπέδιο της Αττικής. Εχουν πλημμυρίσει δρόμοι και κατοικίες, φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές. Εκατοντάδες...
κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων.


Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, παραμένουν κλειστές η Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη μέχρι τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα, η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι από Γρ. Λαμπράκη, η Περιφερειακή Αιγάλεω και η Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της γέφυρας στον Ασπρόπυργο.

Ανάσχεση οχημάτων 10 χιλιομέτρων παρατηρείται στην Αθηνών - Κορίνθου προς Κόρινθο, από Κηφισό μέχρι Λ.Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, συνεργεία της Πυροσβεστικής απεγκλώιβσαν οδηγούς που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό στο Χαιδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Ακόμη έχει κλείσει η οδός Πεντάρη στην Ηλιούπολη από πτώση κολώνας. Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης, ενώ πλημμυρισμένη είναι και η Λ.Αλίμου, ενώ νερά έχουν συσσωρευτεί σε καταστήματα.

Επίσης, εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται από το ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στα δυτικά προάστια, κυρίως στο Χαϊδάρι, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και το Περιστέρι. Στις επιχειρήσεις λαμβάνουν μέρος 25 συνεργεία με 60 πυροσβέστες.

Ακόμη, καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια των οδικών μέσων μεταφοράς και του Τραμ λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Πειραιά, πλην του Αργοσαρωνικού, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια για Μαρμάρι.

Η πρόγνωση του καιρού
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για σήμερα στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μιρκή άνοδο κυρίως στα νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: