16.2.13

Προσωπική δέσμευση Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό...

«Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε», ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real News.
Όσο για το περίφημο «λάθος του ΔΝΤ» με το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, υποστηρίζει ότι...
το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. «Εμείς», σημειώνει, «τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλεις ,εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

«Αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις , τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας», επισημαίνει και «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Αυτό που πρέπει να σταματήσει, τονίζει είναι δημόσια σπατάλη και επαναλαμβάνει την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς απαντά ότι μπορεί να ζητήσει -εφαρμόζοντας πάντα τις δεσμεύσεις της- αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και στο σημείο αυτό αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία και τις τράπεζες.

Το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζει και εκφράζει την πίστη ότι το πρόγραμμα «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.

«Όταν όμως, κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανενά πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν, αλλά δεν θα τους αφήσουμε», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση.

Εδικά για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες το έκανε και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. «Δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροίδεύω», σημειώνει.

Για το θέμα εξάλλου, της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, απαντά λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει τέλος ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας «έχει την απόλυτη στήριξη του» ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, δηλωνει ότι «όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, του καταλογίζει ότι «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, κι ας είναι νέος ». «Βιάστηκε να... γεράσει», αναφέρει χαρακτηριστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: