14.2.13

Συνάντηση Γ. Βρούτση - αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ ...

Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε σκέψη για μείωση του κατώτατου μισθού αλλά και για αλλαγή του Συνδικαλιστικού Νόμου (Ν.1264) εξέφρασε αντιπροσωπεία του Κινήματος, αποτελούμενη από τους Γ. Μανιάτη, Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη και Χ. Πρωτόπαπα, σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.

Από την...
πλευρά του ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα για τον κατώτατο μισθό και ότι δεν προωθεί θέμα νομοθετικών παρεμβάσεων για τον Ν.1264 ιδιαίτερα χωρίς τη βούληση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως είχε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας μας (υδρογονάνθρακες) και η σύνδεση τους με την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνικής ασφάλισης μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας που έχει καταθέσει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την επίσπευση της συζήτησης της πρότασης νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, στο οποίο θα περιέρχεται μεγάλο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων με στόχο την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και την εξασφάλιση των νέων γενεών. Ο υπουργός απάντησε πως υιοθετεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και θα προχωρήσει στη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έως τις αρχές Μαρτίου.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ακόμα να προχωρήσει το ταχύτερο ειδικό πρόγραμμα για άμεσες παρεμβάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας με αιχμή τους νέους και τις οικογένειες που βιώνουν την απόλυτη ανεργία. Η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να γίνει με μεταφορά κονδυλίων από άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ.

Για το συνταξιοδοτικό των αγροτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει από την άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το υπουργείο εξετάζει λύση για τις περιπτώσεις αγροτών άνω των 62 ετών που έχουν 40 χρόνια ασφάλισης (25 χρόνια στον ΟΓΑ).

Οι βουλευτές επέμειναν στην ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για να μην περικόπτονται οι συντάξεις και τα δώρα ειδικών κατηγοριών βαριά αναπήρων. Το θέμα θα παραπεμφθεί στην συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία των δαπανών σε σχέση με την επίτευξη των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Το υπουργείο δεσμεύτηκε για κινητοποίηση των μηχανισμών συλλογής των εισφορών και για συζήτηση με την τρόικα θετικών μέτρων που θα τονώσουν για το 2013 τους ρυθμούς είσπραξης εσόδων και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος όσον αφορά στις απολύσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να γίνει αποδεκτή η τροπολογία που έχουν καταθέσει και με την οποία διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι. Όπως είπε ο υπουργός, εντός του 2013 αυτοί θα επαναπροσληφθούν – σταδιακά – στο σύνολό τους. Για το θέμα θα γίνει συνεννόηση και με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να διασφαλισθεί η οριστική λύση...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: