17.2.13

Ματωμένο ρόπαλο βρέθηκε στο σπίτι του Πιστόριους ...



Ένα νέο στοιχείο μπορεί να δώσει νέες διαφωτιστικές πληροφορίες για το τι συνέβη το βράδυ του θανάτου της φίλης του Όσκαρ Πιστόριους.
Συγκεκριμένα, στο ... σπίτι του αθλητή βρέθηκε ένα ματωμένο ρόπαλο, στοιχείο που οδηγεί τις Αρχές στο να εξετάσουν τρεις εκδοχές.

Η πρώτη είναι ότι ο Πιστόριους μπορεί να επιτέθηκε στη φίλη του με το μπαστούνι, αυτή να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί, ή στη δεύτερη περίπτωση ο αθλητής να το χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας όπου η κοπέλα είχε καταφύγει.

Η τρίτη εκδοχή είναι ότι ο Πιστόριους να πυροβόλησε για πρώτη φορά από το υπνοδωμάτιο, πριν η φίλη του προλάβει να κλειστεί στην τουαλέτα που ήταν δίπλα και η Ρέβα επλήγη με τέσσερις σφαίρες, οι δύο στο κεφάλι, από όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του περίπου στις 3:20, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. Όταν η οικογένειά του έφθασε, αυτός κατέβαινε τις σκάλες κρατώντας τη νεαρή γυναίκα και έτρεμε.

Οι επιθεωρητές βρήκαν μια μικρή τσάντα και ένα iPad στο υπνοδωμάτιο του Οσκαρ. Τα σεντόνια του κρεβατιού ήταν ακατάστατα.

Αυτός φέρεται να είπε στην αδελφή του ότι κάτι φοβερό συνέβη και ότι πέρασε τη Ρέεβα για διαρρήκτη.

Ωστόσο η αστυνομία φαίνεται να απορρίπτει την εκδοχή αυτή, καθώς δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης.

Ο αθλητής θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο της Πρετόριας, όπου οι δικηγόροι του θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Την ίδια ημέρα θα γίνει η κηδεία της Ρέβα στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: