3.2.13

Φουάντ αλ Ζαγιάντ: Είμαι στην Κύπρο ...


Δηλώνει άγνοια για τις μίζες των TOR-M1, όπως και ότι δεν γνωρίζει τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο ο Σύρος έμπορος όπλων Φουάντ αλ Ζαγιάντ.

Ο 72χρονος έμπορος όπλων από τη Συρία κατηγορείται για... ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, στο οποίο επισημαίνεται αδυναμία εντοπισμού του, όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής".

Ο Ζαγιάντ, πάντως, εντοπίστηκε από τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, όπου έδωσε και συνέντευξη. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δεν διστάζει να πει ότι βρίσκεται στην Κύπρο και ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση ούτε για το ένταλμα.

«Δεν καταλαβαίνω...Έπειτα από τόσα χρόνια...Βρίσκομαι στην Κύπρο και κανένας ως σήμερα δεν μου ζήτησε να παρουσιαστώ ποτέ ούτε σε Έλληνα δικαστή ούτε σε άλλη αρχή. Αναρωτιέμαι, πριν εκδοθεί το ένταλμα, δεν πρέπει να κληθώ να πω την άποψή μου, να με ακούσουν; Είμαι 72 χρονών, γιατί με εμπλέκουν για άλλη μια φορά;» λέει στο Βήμα.

.Στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου για το θέμα της μίζας και των επιταγών που φέρουν την υπογραφή του, ο κ. Ζαγιάντ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση. «Δεν γνωρίζω τίποτε, είναι ψέματα, δεν ξέρω τι λέτε για την υπογραφή μου».

Οσο για τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, λέει: «Δεν τον γνωρίζω, δεν τον συνάντησα ποτέ, σας το διαβεβαιώ κατηγορηματικά» λέει.

Ίδια είναι η άρνησή του για τον Drumillan, την off-shore της οποίας ήταν ιδιοκτήτης μέσω της οποίας φέρεται να έγινε η διακίνηση της μίζας για τα TOR-M1. Όπως λέει ο ίδιος δεν ήταν συνδικαιούχος της εταιρείας για την οποία φαίνεται όμως να γνωρίζει καθώς ισχυρίζεται ότι είναι ενεργή ακόμα και σήμερα και πριν από επτά χρόνια «μεταβιβάστηκε σε άλλο πρόσωπο, με το όνομα Μοχάμεντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: