7.2.13

Τι έκανε η ΟΝΝΕΔ με τη ΜΑΚΙ στα σχολεία...

Η πρώτη δράση της πρωτοβουλίας "η βία δεν έχει χρώμα"

Το μίσος δεν έχει θέση στα σχολεία και για αυτό το λόγο σήμερα μέλη της ΟΝΝΕΔ και της Μαθητικής Ανεξάρτητης Κίνησης (MAKI), μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying) καλώντας μαθητές και γονείς να...
ευαισθητοποιηθούν πριν να είναι πολύ αργά.

Σήμερα, με την οικονομική κρίση να κάνει τις ζωές μας πιο δύσκολες και τη βία να κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τους εφήβους από εκείνους που προσπαθούν να τους φυτέψουν το σπόρο της μισαλλοδοξίας.

Η βία όμως στις γειτονιές και τα σχολεία αποτελεί το πιο ανησυχητικό στοιχείο κοινωνικής παρακμής. Μικρά παιδιά μπαίνουν σε λογικές συμμορίας και ολόκληρες περιοχές μετατρέπονται σε γκέτο από ομάδες που προσπαθούν να υποκαταστήσουν το ρόλο της πολιτείας ενισχύοντας τη μισαλλοδοξία και τον αντικοινοβουλευτισμό. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα τα φαινόμενα της σχολικής βίας αυξάνονται επικίνδυνα, ενώ πρόσφατα έχουν πληθύνει τα περιστατικά ομαδοποιημένης σύγκρουσης με βάση "ιδεολογικές" διαφορές.

Είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητο λοιπόν, ότι πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για τις συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού σε κάθε του μορφή, ώστε να αποτρέψουμε την εξέλιξη του σε μάχες αντίπαλων ομάδων - υποκινούμενων από ακραίες φωνές.

Η κίνηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία "η βία δεν έχει χρώμα" της ΟΝΝΕΔ και αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με σχετική εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: