18.2.13

Νιγηρία: Επτά ξένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, απήχθησαν από ενόπλους...


Επτά ξένοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται σύμφωνα με πηγές ένας Έλληνας, απήχθησαν από ενόπλους που επέδραμαν στο συγκρότημα μιας κατασκευαστικής εταιρείας τη Κυριακή το πρωί στη βόρεια Πολιτεία Μπαουτσί της Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ...
aρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας Μοχάμεντ Λάνταν επιβεβαίωσε την επίθεση στην πόλη Τζάμα, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστές τις εθνικότητες των απαχθέντων. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο πως οι απαχθέντες ήταν συνολικά έξι και οι ξένοι μεταξύ τους δύο, καθώς και ότι πρόκειται για εργαζομένους της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας Setraco.

Δύο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είπαν πως μεταξύ των απαχθέντων είναι ένας Βρετανός, ένας Ιταλός, ένας Έλληνας και περισσότεροι από ένας Λιβανέζοι εργαζόμενοι.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ένας ιταλός πολίτης απήχθη κατά την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστό το όνομά του ή την ηλικία του.

Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: