7.2.13

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες...


Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, δεν φαίνεται να …συγκίνησε ιδιαίτερα τους αγρότες, οι οποίοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» και δηλώνουν οτι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Κυριακή, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο...
πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κ. Τζέλας, υποστήριξαν ότι στην ουσία δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Για την Παρασκευή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia.

Όπως είπε ο κ. Μπούτας, κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών. «Ούτε καν μας ανακουφίζουν» σχολίασε και υποστήριξε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών, ύστερα από πολλά χρόνια».

Επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα και τα αιτήματά τους αφορούν στην επιβίωσή τους, ο κ. Μπούτας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

Την Κυριακή, οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Η εικόνα από τα μπλόκα

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί ενισχύεται διαρκώς τόσο από αγρότες που καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους από Πέλλα και Πιερία, όσο και από πολίτες άλλων κλάδων της κοινωνίας, όπως ταξιτζήδες και εμποροϋπαλλήλους.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ μια μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του Δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: