20.2.13

Αντιδρούν οι δικαστές στη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης...

Οι πρόεδροι έξι δικαστικών Ενώσεων, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Γ.Στουρνάρα και Αντ.Ρουπακιώτη, ζητούν την άμεση ανάκληση του εγγράφου του...
γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χ.Θεοχάρη για την υπαγωγή στο φορολογητέο εισόδημα του επιδόματος βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου των δικαστών.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα το αίτημα των δικαστών αναμένεται να γίνει δεκτό και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο του κ. Θεοχάρη.

Οι έξι πρόεδροι χαρακτηρίζουν το επίμαχο έγγραφο ως σαφή «απόδειξη του κλίματος απροκάλυπτης εχθρικής στάσης και εκφοβισμού παράλληλα δε και εμπαιγμού που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση απέναντι στο δικαστικό σώμα».

Στο επίμαχο έγγραφο του κ. Θεοχάρη, σύμφωνα με τους δικαστές, περιέχεται καταφανής αντίθεση με το Σύνταγμα και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) από το 1999.

Το ΣτΕ έχει κρίνει εδώ και 14 χρόνια ότι το επίδομα βιβλιοθήκης κ.λπ. (μετά τις περικοπές ανέρχεται στο ποσό των 470 ευρώ) που δίνεται στους δικαστές έχει αντισταθμιστικό χαρακτήρα και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος (δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα).

Στην κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων, υπογραμμίζεται ότι οι βουλευτές λαμβάνουν το επίμαχο επίδομα στο ακέραιο (880 ευρώ) και χωρίς να υποβάλλεται σε κρατήσεις και φόρο εισοδήματος...

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: