17.2.13

Mειωμένη η προσέλευση στις προεδρικές εκλογές...


Το 13% των ψηφοφόρων σε Κύπρο και εξωτερικό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα μέχρι τις δέκα το πρωί.

Ο... γενικός έφορος Προεδρικών Εκλογών Ανδρέας Ασσιώτης δήλωσε νωρίτερα ότι στη Λευκωσία ψήφισε το 12,9% σε σύγκριση με το 16% που είχε ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Στη Λεμεσό το 13,2% σε σύγκριση με το 15%, στην Αμμόχωστο το 11,9% σε σύγκριση με το 15%, στη Λάρνακα το 14,7% σε σύγκριση με το 18% και στην Πάφο το 12,3% σε σύγκριση με το 15% των ψηφοφόρων, που είχαν ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ομαλότητας για τη διεξαγωγή των εκλογών και 1.880 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με τη στελέχωση εκλογικών κέντρων, την κάλυψη με περιπολίες γραφείων υποψηφίων και κομμάτων και άλλων χώρων.

Λόγω της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των αστυνομικών που εργάζονται είναι κατά το ένα τρίτο μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.

Η Αστυνομία διαβεβαιώνει πως η μείωση του αριθμού των μελών της δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρχών ασφαλείας.

Αν και στο παρελθόν ουδέποτε σημειώθηκαν επεισόδια σε εκλογικές αναμετρήσεις, η Αστυνομία είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: