7.2.13

Nέες κινητοποιήσεις και επισχέσεις εργασίας προγραμματίζει η ΠΝΟ

Η επιστράτευση των ναυτεργατών έδωσε τέλος στην εξαήμερη απεργία τους, αλλά τα ακανθώδη προβλήματα των... ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών παραμένουν. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προγραμματίζει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες που θα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των ναυτικών.

Παράλληλα η ΠΝΟ προγραμματίζει συμμετοχή στη γενική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου ενώ σχεδιάζει να προχωρήσεις σε επισχέσεις εργασίας σε όσες εταιρείες έχουν οφειλές δεδουλευμένων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας χθες έδωσε διευκρινίσεις σε μια σειρά επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι δεν καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παρά μόνο στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας όπου επιτρέπεται η υπογραφή ατομικών συμβάσεων όταν δεν υπάρχουν οι Συλλογικές.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις δεν αλλάζει το καθεστώς της δωδεκάμηνης δρομολόγησης των πλοίων. Η δυνατότητα διακοπής δρομολογίων πέραν του διμήνου θα παρέχεται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής θα καλύπτονται από λοιπά δρομολογημένα πλοία.

Τα ξημερώματα χθες επικράτησε ένταση στον Πειραιά, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού απέκλεισαν μια ζώνη του λιμανιού από την οποία απέπλευσαν πλοία της ακτοπλοΐας. Αργότερα έγινε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των ναυτικών, όπου συμμετείχε και η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: