5.2.13

Τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται με Photoshop, λέει η Διεθνής Αμνηστία

Να εξετάσουν άμεσα τις καταγγελίες για κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καλεί τις ελληνικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία. Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τις «επανειλημμένες...
καταγγελίες βασανισμών και κακομεταχείρισης από την ελληνική αστυνομία».



Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι οι συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς, αλλά και τους ισχυρισμούς των μελών της οικογένειας και των δικηγόρων των συλληφθέντων που υποστηρίζουν ότι οι νεαροί ξυλοκοπήθηκαν άγρια ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Σχολιάζοντας την επεξεργασία των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι σε μία περίπτωση το πρόσωπο του ενός φαινόταν αφύσικα επίπεδο για να κρυφτούν οι μώλωπες, ενώ σε άλλη φωτογραφία είχε ανοίξει τόσο πολύ η φωτεινότητα που τα μαλλιά του νεαρού είχαν γίνει από καστανά, ξανθά.

«Παρόλα αυτά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ότι η παρέμβαση ήταν απαραίτητη για να μπορούν να αναγνωριστούν οι ύποπτοι» αναφέρει η οργάνωση.

«Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να εξαφανίσουν τα προβλήματά τους με Photoshop. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να γίνει αποτελεσματική, πλήρης και αμερόληπτη έρευνα για τους ισχυρισμούς για τα βασανιστήρια της αστυνομίας. Από την έρευνα αυτή θα πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: