27.2.13

S&P: Η εκλογή Αναστασιάδη δεν επηρεάζει την αξιολόγηση της Κύπρου...

Η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη δεν επηρεάζει τις διαβαθμίσεις και τον ορίζοντα της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου αναφέρει σήμερα ο οίκος Standard and Poor's, εκτιμά ωστόσο ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία οριστικοποίησης της δανειακής σύμβασης.

Όπως...
μεταδίδει το ΡΙΚ, ο S&P σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η λήψη βραχυπρόθεσμου δανείου και πακέτου στήριξης εξαρτάται περισσότερο από τις επιλογές των Ευρωπαίων, παρά των Κυπρίων.

Ο οίκος επισημαίνει εξάλλου τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος και την πιθανότητα τα όποια νέα μέτρα του μνημονίου να επηρεάσουν την ανάπτυξη και τα κίνητρα για επένδυση στις τράπεζες.

Εκτίμησή του επίσης, είναι ότι η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση θα έχει προτεραιότητα το μνημόνιο.«Εντούτοις, όμως», προσθέτει, «η ικανότητα του κ. Αναστασιάδη να βρει ένα ισοζύγιο μεταξύ διατήρησης της δημοτικότητας του και συμφωνίας σε ένα μνημόνιο που θα ικανοποιήσει τους πιστωτές και τα εσωτερικά τους συμφέροντα φαίνεται περιορισμένη - και σμικρύνεται».

Σύμφωνα τέλος, με τον Standard and Poor's, οι μελλοντικές πηγές ανάπτυξης για την Κύπρο παραμένουν αβέβαιες και αναμένεται μέση ετήσια συρρίκνωση 1,5% την επόμενη τριετία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: