13.2.13

Πάει για γερουσιαστής ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ ...

Μια έδρα στην Γερουσία της Αυστραλίας ετοιμάζεται να διεκδικήσει στις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος, έστειλε την αίτησή του για εκλογική εγγραφή, ενώ το κόμμα του αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στην προεκλογική εκστρατεία.

Η αυστραλιανή εφημερίδα «The Age» αναφέρει ότι...
τα έγγραφα του ιδρυτή του Wikileaks έφθασαν από υποστηρικτές του την Τρίτη στην Εκλογική Επιτροπή της Μελβούρνης ενώ ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία του κόμματος είχε και ο πατέρας του, Τζον Σίπτον.

Οπως δηλώνει ο Σίπτον αυτό είναι το πρώτο βήμα στην καμπάνια του Ασάνζ η οποία θα επικεντρωθεί στη δημοκρατική ανάγκη της αλήθειας από την κυβέρνηση, ενώ το κόμμα έχει και δεκαμελές συμβούλιο που αποτελείται από στενούς συνεργάτες του Ασάνζ με το καταστατικό του να υπογραμμίζει την προώθηση της ειλικρίνειας και της διαφάνειας σε κυβέρνηση και επιχειρήσεις.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, ενώ δηλώνει ότι εφόσον εκλεγεί και δεν μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα, τη θέση του θα πάρει κάποιο άλλος υποψήφιος του κόμματος.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: