20.4.13

Υπεξαίρεση 1 εκατ. 39 χιλιάδων ευρώ από το δήμο Ιωαννίνων...

Την υπεξαίρεση 1 εκατ. 39 χιλιάδων ευρώ, από τα ταμεία του δήμου Ιωαννιτών διαπίστωσε ο εσωτερικός έλεγχος που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος παραδίδει την Δευτέρα στον εισαγγελέα τον φάκελο, καταθέτοντας παράλληλα και...
μήνυση κατά παντός υπεύθυνου.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ο δήμαρχος Ιωαννιτών ενημέρωσε για το θέμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος έγιναν αντιληπτές λίγο πριν τις γιορτές της πόλης, όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών διαπίστωσε μεγάλες ασυμφωνίες στοιχείων στο κλείσιμο ταμείου. Η υπηρεσία τις απέδωσε στην αλλαγή του πληροφοριακού προγράμματος, καθώς επρόκειτο για ζητήματα που είχαν εντοπιστεί και επιλυθεί και κατά το παρελθόν.

Αμέσως διενεργήθηκε έλεγχος, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και δεν οφειλόταν στο πληροφοριακό πρόγραμμα, το οποίο αν λειτουργούσε από την αρχή της χρονιάς, καθώς παρέχει αυτόματο διπλογραφικό σύστημα θα είχε εντοπίσει την αναντιστοιχία πολύ νωρίτερα, σημείωσε.

Η δημοτική αρχή όρισε ορκωτούς, καθώς και μια υπηρεσιακή επιτροπή αποτελούμενη από υπαλλήλους του Δήμου, η οποία και παρέδωσε χθες την έκθεσή της.

Ο δήμαρχος διευκρίνησε ότι μετά την έναρξη της δημοτικής αρχής παρέμειναν στη θέση τους όλοι όσοι είχαν κριθεί κατά το παρελθόν διευθυντές και προϊστάμενοι, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αποδοθεί σε αλλαγές προσώπων και σε δήθεν κομματικές τοποθετήσεις.

Ο λόγος που δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η υπεξαίρεση, ανέφερε, ήταν ότι το 2011 ήταν η καλύτερη χρονιά στο οικονομικό κλείσιμο, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, ενώ κανονικά έκλεισε και το τρίτο τρίμηνο του 2012. «Όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας η ύπαρξη προβλήματος, χωρίς τότε να ξέρουμε την υφή του προβλήματος, κινηθήκαμε άμεσα» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αν η αντιπολίτευση γνωρίζει κάτι παραπάνω οφείλει να καταθέσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι υπάρχει μόνο ένα κλειδί από το χρηματοκιβώτιο όπου φυλάγονται τα χρήματα σε ρευστό και βρίσκεται στα χέρια του ταμία.

Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: