9.4.13

Εκλεψαν καλώδιο 20 ... χιλιομέτρων!...


Τουλάχιστον είκοσι χιλιόμετρα καλώδια δημοτικού φωτισμού έχουν αφαιρέσει από τα διοικητικά όρια του ενιαίου Δήμου Βόλου , μέσα στο 2012, διάφοροι « άγνωστοι» μέσα στο 2012, με τη δημοτική υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου, να επιχειρεί να αποκαταστήσει σταδιακά τις βλάβες.

Αυτό...
προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Φ. Λαμπρινίδη που έδωσε χθες εγγράφως σχετική απάντηση σε σχετική επερώτηση που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κ. Αριστ. Δουλόπουλος, Θ Διαμαντένιας και Α. Ζαρκάδας - Βεργής.

Όπως τονίζει στην απάντησή του ο κ. Λαμπρινίδης «το φαινόμενο κλοπής δημοτικής περιουσίας και ιδιαίτερα καλωδίων δημοτικού φωτισμού βρίσκεται σε έξαρση ιδιαίτερα από το 2012 και έχει απασχολήσει έντονα την δημοτική αρχή, η οποία από την πλευρά της έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να το αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα: έχουν αποκατασταθεί κλεμμένα δίκτυα διαφόρων τύπων καλωδίου μήκους 16.050 μέτρων αξίας 57.500€. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η παραλαβή 3.000 μέτρα καλωδίου αξίας 9.800€, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Το τμήμα ηλεκτροφωτισμού κατασκευάζει πλέον τα νέα δίκτυα με νέο τρόπο ενισχύοντας σε σκυρόδεμα τους αγωγούς. Ταυτόχρονα έχουν παραγγελθεί και πρόκειται να εγκατασταθούν συστήματα συναγερμού άμεσης ειδοποίησης σε επιλεγμένα σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Από την πλευρά της Τεχνικής Υπηρεσίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση με το Τμήμα Ασφάλειας Βόλου και τις Αστυνομικές Αρχές για τον καλύτερο συντονισμό στην πρόληψη και την καταστολή των κρουσμάτων.



Οι σχάρες φρεατίων

Εξάλλου απαντώντας σε επερώτηση των ίδιων δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας για τις κλοπές που γίνονται στις σχάρες φρεατίων της ΔΕΥΑΜΒ ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης έδωσε την παρακάτω απάντηση :

- Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ( με αριθμ. 96/2013 & 181/2013), πήρε απόφαση για αγορά και αντικατάσταση όλων των σχαρών που εκλάπησαν, παράλληλα εξετάζονται και εναλλακτικές λύσεις με σχάρες από άλλο υλικό.

- Έγιναν καταγγελίες στα αρμόδια όργανα (Αστυνομία), ώστε, να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: