5.4.13

Οι νέοι φόροι στα ακίνητα για το 2013...

Νέο καθεστώς διαμορφώνεται στη φορολόγηση των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωφελημένοι είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών μικρού και μεσαίου εμβαδού, που βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλης με αντικειμενική αξία μέχρι 1.500 ευρώ το...
τετραγωνικό μέτρο. Παρελθόν αποτελεί η σταθερή φορολόγηση με 3 ευρώ ανά τετραγωνικό των εκτός αντικειμενικών αξιών ακινήτων.
Οι νέοι φόροι στα ακίνητα για το 2013

«Σκοτσέζικο ντους» θα υποστούν περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ένας μεγάλος αριθμός με κατοικίες σε «λαϊκές» περιοχές θα καταβάλει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λιγότερο φόρο για το 2013 συγκριτικά με το 2012, ενώ στην αντίπερα όχθη όσοι έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μία χρονιά ΦΑΠ, ταυτόχρονα με την καταβολή του ΦΑΠ του 2011 και του 2012.

Επιβαρύνσεις προκύπτουν και για όσους έχουν ηλεκτροδοτούμενη κατοικία σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλης και αντικειμενικών αξιών, αφού μέχρι σήμερα πλήρωναν σταθερά φόρο 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ με το νέο καθεστώς ο φόρος θα είναι αισθητά αυξημένος, αφού η τιμή ζώνης του ακινήτου τους θα εξομοιωθεί με τη μέση τιμή ζώνης είτε του δήμου στον οποίο ανήκουν είτε όμορου δήμου.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: