20.4.13

Βίντεο ντοκουμέντο: ατύχημα “καρμπόν” στο 5Χ5 της Ηλιούπολης...


 Τα τέρματα έπεφταν συνέχεια!...
notia.gr

Ίδιο γήπεδο ίδιο σκηνικό δυο χρόνια πριν.Στα 5Χ5 της Ηλιούπολης παίζουν δυο παιδικές ομάδες ποδόσφαιρο. Ένα παιδί πέφτει πάνω στο... τέρμα το οποίο φεύγει από τη θέση του και τον καταπλακώνoυν τα δοκάρια . Ακολουθούν σκηνές πανικού.

Γονείς και προπονητές απελευθερώνουν το παιδί και το μεταφέρουν στον πάγκο.Το γήπεδο έχει παγώσει. Ευτυχώς ο μικρός δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.Όλοι κάνουν το σταυρό τους…

“¨Ημαρτον ρε παιδιά ήμαρτον” φωνάζει κάποιος πατέρας. “Εδώ ήρθαμε για να διασκεδάσουμε…το γήπεδο είναι ακατάλληλο…”



Τα φώτα της δημοσιότητας έφυγαν από την τραγωδία με τον 8χρονο Χρήστο και στράφηκαν στη Βοστώνη και τη Μανωλάδα.

Πίσω στην Ηλιούπολη, οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως συγκλονίζουν! Σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα minifootballnews.gr τα μετακινούμενα τέρματα στο συγκεκριμένο γήπεδο έπεφταν πάρα πολύ συχνά. Οι άνθρωποι του γηπέδου είχαν δεχτεί δεκάδες οχλήσεις από τους γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονταν και έλεγαν πως θα πάρουν τα παιδιά τους και θα φύγουν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κατά τη διάρκεια αγώνων και όχι προπονήσεων έπεφταν τα συγκεκριμένα τέρματα χωρίς βέβαια να θρηνήσουμε θέματα.
Στην κηδεία του Χρηστάκη που έγινε στο νεκροταφείο της Δάφνης, τα λόγια του πατέρα ράγισαν καρδιές.

“Το παιδί μου δεν πέθανε αλλά κοιμάται. Το καλό που σας θέλω όσοι έχετε παιδιά να τα προσέχετε γιατί θα έχετε να κάνετε μαζί μου». Στη συνέχεια ο προπονητής του μικρού Χρήστου αγκάλιασε τον πατέρα προσπαθώντας να του συμπαρασταθεί και στρεφόμενος στον κόσμο είπε: «Την Κυριακή όλοι στο γήπεδο. Ο αγώνας θα γίνει προς τιμήν του Χρήστου και στο τέρμα θα είναι αυτός».

H ιστοσελίδα ilioupolitouday.gr δημοσιεύει συνέντευξη του υπεύθυνου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηλιούπολης κ. Θέμη Γιαννόπουλου

«Τα γήπεδα της Ηλιούπολης όπως και το συγκεκριμένο είναι παραχωρημένα στα 4 σωματεία της περιοχής (ΓΣ Ηλιούπολης, Διάνα Ηλιούπολης, Φωστήρας Ηλ., Χαραυγιακός). Θα ήθελα να αναφέρω ότι λόγω των δεδομένων οικονομικών προβλημάτων την ευθύνη για τη συντήρηση έχουν τα σωματεία και μόνον αυτά.”

Ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για το ατυχές συμβάν, το οποίο προκλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων, όπως βγαίνει από τα συνεχείς πορίσματα της Αστυνομίας. Η ευθύνη για την ασφάλεια των γηπέδων, ανήκει βάσει συμβολαίου στα σωματεία και σε κάθε σωματείο πρέπει να παρέχεται συμφωνητικό για να εισέλθει στα γήπεδα. Συγκεκριμένα το σωματείο της “Διάπλασης Ηλιούπολης”, στο οποίο άνηκε ο μικρός Χρηστάκης δεν είχε στείλει αίτημα στο ΠΑΟΔ Ηλιούπολης και προπονούνταν αυθαίρετα. Όσον αφορά τη γηπεδική ασφάλεια, ο κ.Γιαννόπουλος δήλωσε πως το τέρμα είχε φρένα, αλλά το σκοινί που το κρατούσε έσπασε από το δυνατό αέρα και η ευθύνη εντοπίζεται κυρίως στα καιρικά φαινόμενα.
(σ.σ) Είναι αστείο το επιχείρημα ότι ο άνεμος έσπασε τα «φρένα» (;) του τέρματος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του τεχνικού είναι προφανές ότι δεν υπήρχε στήριξη στο έδαφος.
Τέλος, για το αν έπρεπε ο Δήμος να ελέγχει την ασφάλεια των γηπέδων, ανέφερε πως ακόμα και οι δημότες προπονούνται, πάντα όμως με τον έλεγχο για την ασφάλεια και τη συντήρηση των γηπέδων από τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: