17.4.13

Λονδίνο: Υστατο χαίρε στη Σιδηρά Κυρία με 700 στρατιώτες και 2300 καλεσμένους...

Το ύστατο χαίρε είναι πια γεγονός στην πιο εμβληματική προσωπικότητα που κυβέρνησε τη Βρετανία από την εποχή του Τσόρτσιλ: η Μάργκαρετ Θάτσερ κηδεύεται την Τετάρτη στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές, σε μία...
τελετή κλειστή στο κοινό και με υψηλούς προσκεκλημένους στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Η στρατιωτική πομπή θα περάσει από μεγάλο μέρος της πόλης υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ αναμένει ορισμένες μικρές διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς, από όπου και θα το παραλάβει άμαξα μέχρι τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Εκεί θα αποχαιρετήσουν για πάντα τη «Σιδηρά Κυρία» περίπου 2.300 καλεσμένοι, από 170 χώρες.

Στην ίδια την πομπή παίρνουν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρίσκονται επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί.

Ο πομπώδης χαρακτήρας της τελετής συμπληρώνεται από τις διαδηλώσεις που γίνονται σποραδικά τις τελευταίες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα εναντίον της κληρονομιάς της Θάτσερ η οποία αποχαιρετά τους Βρετανούς όπως και στη ζωή: προκαλώντας αμφιθυμία.

Την Τετάρτη, οι βρετανικές Αρχές ανέφεραν ότι «μικρός αριθμός πολιτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις» στο περιθώριο της κηδείας...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: