21.4.13

Αιδώς AKTOR...



Ο φαταούλας μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας, λέει χρυσαυγίτη τον Παπανδρέου...

Του Ειδικού Συνεργάτη

Είναι πραγματικά συγκλονιστική η αποκάλυψη του Έθνους της Κυριακής σήμερα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πολιτικός που πολεμήθηκε όσο κανείς για την επιμονή του στην προστασία των ... δικαιωμάτων των μεταναστών, ο πρωθυπουργός που έβαλε την υπογραφή του μάλιστα στον προοδευτικότερο νόμο για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νομίμων μεταναστών, στην πραγματικότητα είναι άλλος άνθρωπος: χρυσαυγιτίζει και γουστάρει να βασανίζονται μετανάστες από πιστολέρο – τσιφλικάδες στην Μανωλάδα!

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι όλα τα λεφτά. Έχει τη φωτογραφία ενός μαφιόζου - φραουλά της Μανωλάδας και ακριβώς από κάτω φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου...


...(σε άμεση συνέχεια με το βασικό θέμα της “Μαφίας της Φράουλας” στη Μανωλάδα) και τίτλο «Όταν ο ΓΑΠ αποθέωνε το θαύμα της Μανωλάδας». Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;

Το δε ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικό. Παραπέμπει σε απόσπασμα ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στις 31 Μαρτίου 2011 (!) σε ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καινοτομία στην Ελληνική γεωργία, όπου ο Παπανδρέου, αφού έχει συναντήσει καινοτόμους αγρότες στα εργαστήρια της ημερίδας και αφού αναφέρεται στην ομιλία του στους Καλαματιανούς παραγωγούς λαδιού, στον Συνεταιρισμό του Βελβεντού, στα σπαράγγια του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αχελώος», στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λέσβου, στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Πίνδου, στην παραγωγή σαλιγκαριών και στο καρπούζι Τριφυλλίας , μιλάει και για τις φράουλες:«Επίσης, οι φράουλες στην Ηλεία, ο «κόκκινος χρυσός» της Μανωλάδας και της Βάρδας, κρύβει ανθρώπους πρωτοπόρους και αναπτύχθηκε εντατικά. Υπήρξαν ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά οργανώθηκαν συλλογικά και οι παραγωγοί. Επενδύθηκαν μεν χρήματα, αλλά οργανώθηκαν και οι παραγωγοί σε ομάδα».

Αντέδρασε κανείς τότε, το Μάρτιο του 2011, όταν ο Παπανδρέου έκανε αυτή την αναφορά; Φυσικά και όχι. Αφού όλοι κατάλαβαν ότι ο Παπανδρέου αναφερόταν σε εκείνους τους επιχειρηματίες που ανέδειξαν το προϊόν της περιοχής με καινοτόμες πρακτικές, χωρίς να ξεσκίζουν μετανάστες. Το Έθνος όμως σήμερα αποκαλύπτει την αλήθεια: ο Παπανδρέου είχε και έχει αδυναμία σε μαφιόζους τραμπούκους που δέρνουν μετανάστες! Ποιος είπε ότι η δημοσιογραφία δεν μπορεί να είναι αποκαλυπτική;

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, αυτός που ανακάλυψε πρώτος τις… χρυσαυγίτικες παρορμήσεις του Παπανδρέου, με άρθρο του στην «Καθημερινή» πριν λίγες μέρες, είναι ο κ. Ξυδάκης της «Καθημερινής», που κοσμεί πολύ συχνά τα τηλεπαράθυρα του Νίκου μας του Ευαγγελάτου.

Το Έθνος της Κυριακής όμως ήταν η μόνη εφημερίδα που αποφάσισε το αυτονόητο: να βάλει το τόσο σημαντικό αυτό θέμα στην πρώτη σελίδα. Μπράβο στην εφημερίδα που τιμάει πραγματικά όσους πασόκους την διαβάζουν γιατί πίστευαν ότι ήταν η τελευταία εφημερίδα του χώρου που κρατάει κάποια σοβαρότητα.

Κλείνοντας να θυμίσουμε μία σειρά από γεγονότα που ενορχήστρωσε εδώ και χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να καλύψει τα αισθήματα μίσους που θρέφει ως προς τους μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειας φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας:

-Τον Απρίλιο του 2008 οι οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα ζητάνε αύξηση μεροκάματου και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον τότε Γραμματέα Γιάννη Ραγκούση επισκέπτεται την περιοχή για στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην καλλιέργεια ενός τόσο δυναμικού προϊόντος.

-Ιούνιος του 2009: Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα όταν δύο αγρότες χτυπούν, δένουν και σέρνουν με το μηχανάκι τους δύο μετανάστες, ισχυριζόμενοι ότι προσπάθησαν να τους κλέψουν τρία αρνιά από τη στάνη τους. Το ΠΑΣΟΚ δια του τότε εκπροσώπου του, Γιώργου Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να μιλάει για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

-Τον Απρίλιο του 2011, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, γίνεται κάτι πρωτοφανές: Η Αστυνομία επεμβαίνει και εξαρθρώνει κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών στη συγκομιδή φράουλας.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: