21.4.13

Β. Παπακωνσταντίνου: Οι Έλληνες είμαστε μαζοχιστές (BINTEO)...



«Eίμαστε περίεργος λαός και έχουμε και ένα μαζοχισμό μέσα μας», δηλώνει ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στη χώρα και τονίζοντας, πως, οι Έλληνες θα... ξεσηκώνονταν πιο γρήγορα.
«Ποτέ δεν θα καταφέρουν να υποτάξουν έναν περήφανο λαό και έναν ευαίσθητο άνθρωπο. Το θέμα είναι ότι μπορούν να κάνουν μόνο ένα είδος υποταγής. Μια οικονομική υποταγή και αυτό κάνουν στις μέρες μας», δήλωσε o δημοφιλής τραγουδιστής, στην τηλεόραση Αχελώος tv, σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

«Δεν βλέπω αντίδραση μέχρι τώρα. Πίστευα ότι οι Έλληνες θα ξεσηκωνόντουσαν πιο γρήγορα. Περιμένω περισσότερα από τους Ισπανούς και από τους Πορτογάλους και μετά από τους Έλληνες. Οι Ισπανοί μας διδάξαν να κατεβούμε στο Σύνταγμα, μας είχαν κράξει μάλιστα λέγοντας ότι Έλληνες κοιμούνται και έτσι θίγοντας μας το φιλότιμο μας έκαναν να κινηθούμε. Είμαστε περίεργος λαός και έχουμε και ένα μαζοχισμό μέσα μας», ανέφερε.

Υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας είχε πέσει στην παγίδα του καταναλωτισμού: «Ο Νεοέλληνας μετά την δικτατορία κατάπινε όλο και περισσότερο εκείνα τα προϊόντα που του έδιδαν προκείμενου να τον σκλαβώσουν αργότερα. Έβλεπα πως η τηλεόραση σιγά-σιγά έφερε στην αρχή ως πλάκα το new life style και μετά αυτό έγινε κυρίαρχο, πως στην αρχή ήρθε το big brother ως πλάκα και μετά έγινε κατεστημένο και κυρίαρχο. Επίσης, εκεί που στην αρχή κοροϊδεύαμε τα ψώνια με τις νοικιασμένες Porche, μετά είδαμε πως αυτό έγινε κυρίαρχο έξω από τα μπουζουκομάγαζα και τα club. Όλο αυτό ήταν μια ηλιθιότητα, μια αρχοντοβλαχιά, μια εικόνα του νεοέλληνα o οποίος ήθελε ντε και καλά να επιδείξει μια ταυτότητα η οποία δεν ήταν δική του, αλλά ήταν φτιαγμένη μέσα από τα μέσα μαζικής ύπνωσης».

Τέλος, όσο για το τι άλλο πιστεύει ότι λείπει από την εποχή είπε:

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και η μοναδική αντίσταση είναι πια ένα κουράγιο, ένα χαμόγελο, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια. Στις μέρες μας οι περισσότερες συνδιαλλαγές που γίνονται μεταξύ των ανθρώπων είναι οικονομικές, νομίζεις ότι εάν τελικά δεν έχεις την δυνατότητα να πας να αγοράσεις, χάνεις μαζί και την υπερηφάνεια σου. Είναι λάθος, η υπερηφάνεια παραμένει ακόμη και όταν ψάχνεις τα σκουπίδια για να πάρεις κάτι να φας. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν άνθρωποι καλοντυμένοι, καθαροί που ψάχνουν μέσα στους σκουπιδοντενεκέδες, έχουν την αξιοπρέπεια τους και δεν την χάνουν επειδή ψάχνουν να βάλουν κάτι στο στόμα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: