27.4.13

Άνοιγμα Καμμένου στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ»...

Ξεκίνησαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΣΕΦ με ομιλία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έκανε άνοιγμα στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», στους ψηφοφόρους των κομμάτων «του ... δημοκρατικού πατριωτικού τόξου» καθώς και σε όσους αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «σβάστικες στην Ελλάδα δεν θα υψωθούν ποτέ ξανά. Είτε είναι σβάστικες νεοναζιστών, είτε μνημονιακών», ενώ επεσήμανε ότι «υπάρχει και άλλος δρόμος από τον δρόμο του μνημονίου».
Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, τόνισε ότι «έχουμε την ευθύνη να συνδιαμορφώσουμε το εθνικό μας πρόγραμμα για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από τη μέγκενη του μνημονίου», προσθέτοντας ότι «η ανατροπή θα έρθει σύντομα».

Ο Π. Καμμένος χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, και δεσμεύθηκε ότι αυτό θα είναι προτεραιότητα των ΑΝΕΛ. Ακόμα, είπε πως όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία «θα ψάξει θα βρει και θα τιμωρήσει χωρίς έλεος» όσους έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, που οδήγησαν τους Έλληνες στη σημερινή κατάσταση «και θα δημεύσει τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό». «Παραμείναμε ανεξάρτητοι παρόλο τον πόλεμο, και σήμερα δίνουμε μαθήματα Δημοκρατίας. Μαζί θα αποφασίσουμε για το πως θα προχωρήσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων», είπε.

Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ενώ έκανε άνοιγμα στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» κάνοντας αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες». Επίσης, αναφέρθηκε στο Γοργοπόταμο λέγοντας ότι «τον ανατίναξαν ο Ζέρβας με τον Βελουχιώτη ενωμένοι» και είπε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ενώσει τους Έλληνες.

Υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δέχθηκαν πόλεμο με όλα τα μέσα από τους αντιπάλους τους, και είπε ότι «με τα λεφτά των τραπεζιτών πλαστογράφησαν αποδείξεις για να μας χτυπήσουν», ενώ έκανε λόγο για «πληρωμένες αποστασίες». Επιπλέον, είπε ότι το συνέδριο καθυστέρησε να γίνει επειδή το κόμμα του δέχθηκε και οικονομικό πόλεμο

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν προηλειμμένες αποφάσεις, αλλά όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο. «Όλα μπορεί να αλλάξουν. Δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο ένα πράγμα, η ιδρυτική διακήρυξη που υπογράψαμε μαζί». Κάλεσε τους συνέδρους να φέρουν κοντά τους Έλληνες που βρίσκονται στο δημοκρατικό τόξο, και είπε ότι «θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο της Ευρώπης μαζί με εκείνους που αγωνίζονται κατά της Μέρκελ».

Έκανε άνοιγμα στα στελέχη που αποχώρησαν και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην ίδρυση του κόμματος, «ακόμη και όσους γονάτισαν, αγοράστηκαν και έφυγαν», όπως είπε, αλλά ευχαρίστησε «ιδιαίτερα εκείνους που αδικήσαμε, και τους καλούμε ξανά μαζί μας».

Στο συνέδριο, σύμφωνα με τον Π.Καμμένο δεν προσκλήθηκαν «τα μνημονιακά κόμματα», ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ξένων κομμάτων που κινούνται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο με τους ΑΝΕΛ. Σήμερα και αύριο θα συζητηθεί το πρόγραμμα σε θεματικές ενότητες, ενώ θα ψηφιστεί και το καταστατικό. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με την εκλογή προέδρου από τους συνέδρους.

Στο επίκεντρο το μνημόνιο

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να δώσουμε μάχη κατά της πολιτικής του μνημονίου. Τέλος ευχήθηκε «το επόμενο συνέδριό σας να βρει τη χώρα απελευθερωμένη από το μνημόνιο ανεξάρτητη και περήφανη».

Ο Γιάννης Δημαράς έκανε κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσε τους συνέδρους «να τους απολύσουν», ενώ ο Νότης Μαριάς ζήτησε την «διαγραφή του επονείδιστου χρέους, την άμεση εξόφληση των πολεμικών αποζημιώσεων, Συντακτική Συνέλευση, ανακήρυξη της ΑΟΖ, και τιμωρία όσων παραβίασαν το σύνταγμα και τους νόμους».

Ο Κώστας Ζουράρις στην ομιλία του έκανε λόγο για «γερμανοτσολιάδες» και κάλεσε τον λαό να αντιδράσει στο μνημόνιο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην ομιλία του είπε ότι από το συνέδριο μπορεί να δημιουργηθεί μια πολιτική δύναμη που μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: