2.4.13

Τέσσερις συγγραφείς του Νότου μιλούν για την κρίση...


Στις 10 Απριλίου διοργανώνεται στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά, εκδήλωση με θέμα «Τέσσερις συγγραφείς του Νότου μιλούν για την Κρίση», με τη συμμετοχή τεσσάρων εκπροσώπων της... σύγχρονης λογοτεχνίας του Νότου της Ευρώπης: του Αλέξη Σταμάτη (Ελλάδα), του Santiago Roncagliolo (Ισπανία), της Mariolina Venezia (Ιταλία) και του José Luís Peixoto (Πορτογαλία).

Ήδη διεξάγεται ένας διαγωνισμός με θέμα «Ο Νότος που ζω», όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το blog thesouthintalk.blogspot.gr. και να συμπληρώσουν τέσσερις φράσεις υποβάλλοντας ένα σύντομο κείμενο με τις σκέψεις τους, αφού πρώτα συνδεθούν με το λογαριασμό τους στο Facebook.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διαμόρφωση ενός συλλογικού κειμένου για τη μετάλλαξη των κοινωνιών του ευρωπαϊκού Νότου, όπως τη βιώνουν οι πολίτες.

Το συλλογικό κείμενο θα διαβαστεί σε εκδήλωση.

Νικητές του διαγωνισμού θα αναδειχθούν οι δύο χρήστες που το κείμενό τους θα συγκεντρώσει τα περισσότερα «likes», με έπαθλο τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση «Τέσσερις συγγραφείς του Νότου μιλούν για την Κρίση», στις Βρυξέλλες.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: