16.4.13

Παραβιάσεις του συντάγματος στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ καταγγέλλει ο Τσίπρας...


Σειρά παραβιάσεων του συντάγματος και των νόμων σε σχέση με τη λειτουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) καταγγέλλει, με επίκαιρη ερώτηση που ... επανακατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ ως φορέα του πιο ακραίου προγράμματος ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υποστηρίζει ότι λειτουργεί με αδιαφανείς διαδικασίες και τονίζει ότι ο αρχικός στόχος δημιουργίας του ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους, το οποίο όμως δεν είναι βιώσιμο και ούτε πρόκειται να γίνει χωρίς γενναίο κούρεμα, ανεξαρτήτως της εκποίησης δημόσιας περιουσίας.

«Η αποτίμηση της δημόσιας περιουσίας δεν έχει καμία σχέση με τα αρχικώς εκτιμημένα μεγέθη αφού, σύμφωνα με την αποτίμηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 2013- 2016, είναι μόλις 9,6 δισ. ευρώ, τη στιγμή που το αρχικό πρόγραμμα του πρώτου μνημονίου υπολόγιζε την είσπραξη 50 δισεκατομμυρίων ενώ, πριν το 2010, η περιουσία αυτή αποτιμούνταν σε τουλάχιστον 285 δισεκατομμύρια» υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πρωτοφανή μεθόδευση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Δ.Σ παραλείπει να αναρτά στο διαδίκτυο τις τριμηνιαίες εκθέσεις που κατά νόμο υποχρεούται, ενώ τα κόμματα της Βουλής δεν έχουν πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: