18.4.13

Μίχαλος: «Να διευρυνθούν τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές»...

Tην αντίδραση των φορέων της αγοράς έχει προκαλέσει η προωθούμενη ρύθμιση της Κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές την οποία χαρακτηρίζουν άδικη και αναποτελεσματική .

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σκέφτεται...
καθαρά και μόνο με εισπρακτικά κριτήρια, αγνοώντας την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα σχεδόν στο σύνολο τους οι ελληνικές επιχειρήσεις» , δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τονίζοντας ότι η προωθούμενη ρύθμιση απέχει πολύ από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει από κοινού η ΚΕΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, που εκπροσωπούν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

«Είναι αναγκαίο για την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων να διευρυνθούν τα κριτήρια για την ένταξη τους στη ρύθμιση και κυρίως να μην αποκλειστούν όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Παράλληλα, απαιτείται να υπάρξει κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2012, να καθιερωθούν μικρές σε ύψος δόσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων», σημειώνει ο κ. Μίχαλος

Ρύθμιση πολλών ταχυτήτων, με αμφίβολα αποτελέσματα χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τη νέα ρύθμιση των 48 δόσεων χαρακτηρίζοντας την «κατάφορη αδικία σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων που προχώρησαν σε διακανονισμό, και με χίλιους κόπους πληρώνουν τα χρέη τους».

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με τη νέα ρύθμιση ωφελούνται όσοι ‘μπαινοβγαίνουν’ σε διακανονισμούς. «Θα πρέπει να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση όλοι χωρίς καμία εξαίρεση. Διαφορετικά πρόκειται για παραλογισμό», τονίζει, προσθέτοντας ότι οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: