9.4.13

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τη συνάντηση Μανιτάκη με Τρόικα...

Η συμμετοχή του υπουργού Διοοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, στη συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο αποφασίστηκε, έπειτα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και επικοινωνίες εντός της...
κυβέρνησης και μεταξύ των κομμάτων που την στηρίζουν.

Στη συνάντηση ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Προηγήθηκε στις 2 το μεσημέρι σαραντάλεπτη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη στο γραφείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν στο σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μανιτάκης είχε παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για άμεση αποχώρηση υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του κ. Μανιτάκη και διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της τρόικας δεν περιλαμβάνει κανένα καινούργιο στοιχείο, ενώ δεν συνάδει με την κυβερνητική θέση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νωρίτερα το πρωί, στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος συζητήθηκε το σύνολο των εξελίξεων γύρω από την διαπραγμάτευση με την τρόικα και η ακύρωση της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank.

Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις και οι χειρισμοί του κόμματος και αποφασίστηκε να εκφράζονται ανοικτά οι προτάσεις και οι επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ, όπου αυτές υφίστανται...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: