4.4.13

Εκ περιτροπής εργασία, καθυστερήσεις μισθών και υποθήκες - «θηλιά»...


Η οικονομική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ βαίνει από το κακό στο χειρότερο...
Οι υπάλληλοι τον Ιανουάριο έλαβαν τα οφειλόμενα του περασμένου έτους, υπάρχουν όμως έντονοι φόβοι ότι αυτά θα είναι και τα... τελευταία.
Το κόμμα της συγκυβέρνησης δεν έχει πλέον καμία πηγή εσόδων για να στραφεί, αφού οι...
τράπεζες δεν δίνουν πια δάνειο ενώ οι μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις ειναι υποθηκευμένες

Το δώρο του Πάσχα... και βλέπουμε

Οι οικονομικές υπηρεσίες του κόμματος «τρέχουν και δεν φτάνουν» καθώς πρέπει μέσα στον Απρίλιο να δοθεί, τουλάχιστον, το δώρο του Πάσχα.

Από τον Ιανουάριο, όταν και πληρώθηκαν συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα δεδουλευμένα του 2012, οι 250 υπάλληλοι της Ιπποκράτους δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Το ποσό εξοικονομήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, από την τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2011. Οι δύο πρώτες δόσεις του 2012 ξοδεύτηκαν στις εκλογές. Το υπόλοιπο του 2012 και το σύνολο των επιχορηγήσεων των επόμενων ετών ανήκουν στις τράπεζες, καθώς έχουν υποθηκευτεί για τη λήψη δανείων.

Ένα νέο και πολύ σημαντικό στοιχείο, αλλά και επικίνδυνο για τη μελλοντική πορεία του κόμματος, είναι πως δεν έχει ακόμη υπολογιστεί επ’ ακριβώς για πόσα χρόνια ισχύει η εν λόγω υποθήκη, αφού η συμφωνία έγινε όταν το ΠΑΣΟΚ λάμβανε από το κράτος 22 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ τώρα με το εκλογικό του ποσοστό δικαιούται μόλις 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Εκ περιτροπής εργασία και προσπάθεια να μείνουν όλοι

«Η προσπάθεια είναι να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος», λέει στο newpost ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

«Ήδη έχουμε μονομερώς αλλάξει τις συμβάσεις των εργαζομένων από αορίστου χρόνου σε συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας. Είναι κάτι οδυνηρό, όμως δεν έχουμε άλλη λύση. Οι εργαζόμενοι είναι ενημερωμένοι, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για αυτούς. Όσο για τις επόμενες μισθοδοσίες....θα δούμε τί θα κάνουμε», καταλήγει.

Η κατάσταση στην Ιπποκράτους είναι εξαιρετικά δύσκολη και αυτοί που γνωρίζουν λένε πως θέλει πολλά.. «μαγικά κόλπα» για να αποφύγουν την... άτακτη χρεοκοπία.

Ντίνα Καραμάνου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: