2.4.13

Ζωή προς Μαρκογιαννάκη: Είσαι ο αρχιερέας της συγκάλυψης...



Μπορεί να τα 'βρήκαν Διώτης-Μπίκας, αφού ομολόγησαν και οι δύο ότι τηλεφωνήθηκαν την Παρασκευή για να... θυμηθούν εκείνα τα παλιά e-mails, αλλά η... επιτροπή έληξε επεισοδιακά απόψε.

Ο Μαρκογιαννάκης διέκοψε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση λέγοντας ότι ήταν αρκετές οι 2 ώρες αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) τον αποκάλεσε «αρχιερέα της συγκάλυψης» και ότι θέλει να διευκολύνει τον Βενιζέλο που θα καταθέσει την Πέμπτη και να μην αναδειχθούν απόψε οι αντιφάσεις μεταξύ Διώτη-Μπίκα.

Πριν από λίγο οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Απόψε μεθοδεύτηκε με τον πιο προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατά αντιπαράσταση εξέτασης των μαρτύρων ΚΜ και Ι Δ που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις με ύβρεις και λοιδορίες ο κ, Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιό του.

Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση ενόψει της επικείμενης κατάθεση του κ Βενιζέλου την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του , ερήμην της επιτροπής.

Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ»

Επί της ουσίας τώρα, Διώτης-Μπίκας διέψευσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ από την ΕΥΠ.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα e-mails που κατέθεσε, δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό ενώ ο Κώστας Μπίκας επέμεινε ότι κι αυτός είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φαίνετα να θυμήθηκε ότι στις 17/07/2011 είχε συνάντηση με τον κ. Διώτη και συμμετείχε σε συσκέψεις για την φοροδιαφυγή χωρίς όμως να συζητήσουν για την λίστα.

Τέλος, για το τηλεφώνημα της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μπίκας παραδέχεται ότι αυτός τηλεφώνησε στον κ. Διώτη για να τον ενημερώσει σχετικά με την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο κ. Διώτης με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7/07/2011 κι όπου αναφέρθηκε το δικό του όνομα (του Μπίκα) χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα.

Τώρα καταλάβαμε...



Ε.Β.

crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: