4.4.13

Καταθέτει σήμερα ο Βενιζέλος στην προανακριτική...

Ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα βρεθεί στις 10.30 ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που θα περάσει το κατώφλι της Επιτροπής και θα κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά από ...
ερωτήματα για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε, ως Υπουργός Οικονομικών, το στικάκι με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη το καλοκαίρι του 2011. Ασαφές ωστόσο παραμένει πότε ακριβώς ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε το επίμαχο στικάκι, καθώς ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι αυτό έγινε τον Αύγουστο, ενώ ο κ. Διώτης ανέφερε ότι του παρέδωσε αρχές Ιουλίου του 2011.

Το στικάκι πάντως παρέμεινε στην κατοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για περίπου έναν χρόνο, μέχρι τη στιγμή δηλαδή που έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο USB ήταν το μοναδικό αντίγραφο και ο κ. Βενιζέλος το απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο ηλεκτρονικό υλικό, ο κ. Βενιζέλος άνοιξε το στικάκι μόνο μια φορά, λίγο δηλαδή πριν το παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το συγκεκριμένο στικάκι περιείχε το επίμαχο υλικό.

Ως προς το ζήτημα της αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος έχει υποστηρίξει ότι εφόσον οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Διώτης είχαν τη λίστα εννέα μήνες πριν την πάρει ο ίδιος, θεώρησε ότι όποια πληροφορία μπορούσε να αντληθεί για να αξιοποιηθεί, είχε αντληθεί.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου θεωρείται μείζονος σημασίας από τα μέλη της προανακριτικής Επιτροπής. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξέφρασε την επιθυμία η συνεδρίαση να γίνει δημόσια...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: