9.4.13

Ο Χατζηνικολάου και η τακτική του "καλού" και του "κακού" μπάτσου...



Τι κάνεις όταν ο Τράγκας πουλάει; ...

Κι άλλες φορές ο Γιώργος Τράγκας έφτασε κοντά στην έξοδο του REAL Fm. Όταν, αν θυμάμαι καλά, ο σταθμός έφαγε μεγάλο πρόστιμο εξαιτίας του, όταν...

αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ - όλο φώναζε "φεύγω, σταματάω τη δημοσιογραφία". Κι όλο έλεγες "οκ, αυτοί απ' τον REAL θα τον διώξουν, δεν πάει άλλο".

Κι όμως παρέμεινε - και παραμένει. Τα λεφτά είναι πολλά, ενώ οι αφελείς -πολλοί μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρω προσωπικά μερικούς- που τον πιστεύουν και χαίρονται όταν τα χώνει, είναι ακόμα περισσότεροι.

Τον ακούν και τον βλέπουν κι όσοι τον μισούν. Κι όσοι ξέρουν ότι το θέατρο που παίζει -οι υποκριτικές φωνές και οι λαϊκίστικες κορώνες του- είναι κάλπικο. Κι έτσι πουλάει.

Απογοητεύομαι όμως με τον Χατζηνικολάου. Σήμερα τον υπερασπίστηκε σχετικά με τα αιχμηρά (και απολύτως δικαιολογημένα σχόλια της Ελληνοφρένειας) και κρατάει τον υπερπολυθεσίτη στο σταθμό του, για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Η τακτική του Χατζηνικολάου είναι 'μια στο καρφί και μια στο πέταλο' - για να θυμηθούμε μ' αυτήν την φράση, καθόλου τυχαία, τον Νίκο Κακαουνάκη. Απ' τη μια μαλώνει τον Τράγκα κι απ' την πίσω πόρτα τον βοηθάει.

Ο tktk συνόψισε εύστοχα το θέμα:

<<Ο Χατζηνικολαου ακολουθει την τακτικη "ο καλος και ο κακος μπατσος"... Κανει τον θιγμενο για να κρατησει το δημοκρατικο κοινο, αλλά παραλληλα κραταει και τον Τραγκα για να πλησιασει και τους χουντικους...>>

Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Κρίμα.


Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: