27.4.13

Σύσκεψη αρχηγών και.... ανασχηματισμός...




Μετά το Πάσχα και πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα στα μέσα Μαΐου θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν ο ανασχηματισμός. Τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τις... δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών και την κυβερνητική ασυνεννοησία που υπήρξε φαίνεται πως αναγκάζουν τον Α. Σαμαρά να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα προηγηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου εκεί θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις. Ο προβληματισμός είναι έντονος και στα τρία κομματικά επιτελεία που στηρίζουν την κυβέρνηση για την λειτουργία και την συνοχή της κυβέρνησης που παρουσιάζει πλέον σοβαρά προβλήματα.

«Ο ανασχηματισμός δεν βρίσκεται στις προθέσεις του Πρωθυπουργού» τόνιζαν συνεργάτες του Α. Σαμαρά και σημείωναν πως ο Πρωθυπουργός δεν λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ και κάτω από το κλίμα πιέσεων.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, ένας ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στην κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός θα ήθελε οι αλλαγές αυτές να γίνουν μετά τον συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου ώστε να μην υπάρξουν γκρίνιες και διαμαρτυρίες από στελέχη που δεν θα υπουργοποιηθούν ή από εκείνα που θα τεθούν εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Στο ΠΑΣΟΚ ζητούν εδώ και καιρό τον ανασχηματισμό. Ο Ευ. Βενιζέλος έχει υποστηρίξει άλλωστε δημοσίως την ανάγκη αλλαγής προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα και θεωρείται ειλημμένη η απόφασή του να αναβαθμίσει με βουλευτές και πολιτικά στελέχη τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ έχει και θέμα αξιολόγησης των υπουργών και του παραγόμενου έργου.

Εντύπωση προκαλεί η στάση της ΔΗΜΑΡ η οποία μέχρι πριν ξεσπάσει η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υπουργών τάσσονταν κατά των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο τώρα ο Φ. Κουβέλη φέρεται να βλέπει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: