2.4.13

Νικολούδης για Παπακωνσταντίνου: Είναι εκείνος που έδειξε τη μεγαλύτερη θέρμη...



... κατά της φοροδιαφυγής...

Την πλάστιγγα προς την πλευρά Παπακωνσταντίνου έγειρε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για το...

ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Δημ. Πιέρρο, την περασμένη Τρίτη, 26 Μαρτίου.

Από την κατάθεσή του προκύπτει:

- Οτι ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλούσε για τη λίστα Λαγκάρντ στις συσκέψεις του στις οποίες ενδεχομένως δεν μετείχαν μόνον υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΟΙΚ. Ο κ. Νικολούδης επικαλείται μία από αυτές, την οποία και τοποθετεί στα τέλη του 2010 με αρχές του 2011. Στο τέλος της συγκεκριμένης σύσκεψης, που είχε αντικείμενο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην οποία μετείχαν και άλλα πρόσωπα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε αναφέρει ότι με τη συνδρομή του τότε αρχηγού της ΕΥΠ Κ. Μπίκα είχε πάρει από τις γαλλικές αρχές κατάλογο Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα και είχε αναρωτηθεί κατά πόσο ήταν νόμιμος ή όχι.

- Οτι η Αρχή καταπολέμησης για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν είχε ειδικό ενδιαφέρον για τη λίστα των καταθετών της HSBC – φέρεται να έχει άλλες προτεραιότητες. «Ουδέποτε έλαβα τον κατάλογο στην κατοχή μου μέχρι σήμερα και ειλικρινώς δεν ξέρω και αν ζητήσω να λάβω» δήλωσε ο κ. Νικολούδης. «Για μένα έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα η έρευνα με αφορμή άλλους καταλόγους, οι οποίοι αποτελούν πιο πρόσφατες και περισσότερο εκμεταλλεύσιμες πληροφορίες».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του πρώην υπουργού Οικονομικών που ερευνάται, ο Π. Νικολούδης απέφυγε να τοποθετηθεί ανεπιφύλακτα, αναφέρθηκε ωστόσο στους συγγενείς του λέγοντας: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω ότι με βάση τα φορολογικά στοιχεία των προαναφερθέντων προσώπων από το έτος 2000 και μέχρι και το έτος 2011, των οποίων έχω γνώση, θεωρώ εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο τα πρόσωπα αυτά να έχουν τελέσει αδίκημα φοροδιαφυγής και σε κάθε περίπτωση με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν όλα τα έτη που προανέφερα, όχι απλώς δικαιολογούνται/καλύπτονται τα ποσά που φέρονται ορισμένοι από αυτούς να έχουν καταθέσει στην ελβετική τράπεζα HSBC αλλά και υπερκαλύπτονται και δικαιολογούνται».

Καταθέτοντας τέλος την εντύπωση που αποκόμισε για τον Γ. Παπακωνσταντίνου από τη συνεργασία τους, δήλωσε πως «είναι ίσως το πρόσωπο που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τη μεγαλύτερη θέρμη και το μεγαλύτερο άγχος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εντελώς τυχαία, η κατάθεση του κ. Νικολούδη εξαφανίστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ, παρόλο που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: