1.4.13

Αναστασιάδης: Δεν μας χρωστά κάτι η Ελλάδα...



«Δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη... νέα εποχή», δηλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτηση αν και κατά πόσον αναμένονται χρήματα από την Ελλάδα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι έδινε προνομιακές πληροφορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. «Ένα θέλω, πριν και πάνω από όλα, να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατό να δίνω μάχες για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες)», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τα όσα έχουν δημοσιευτεί για λίστες με ονόματα ατόμων, που φέρονται με βάση τις λίστες αυτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό.

Τόνισε δε ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους δικαστικούς της Ερευνητικής Επιτροπής, θα δοθεί «και η εντολή διερεύνησης παντός ό,τι πιθανόν να με αφορά ή αφορά -έστω και εξ αγχιστείας- συγγενικά μου πρόσωπα».

Ο Ν. Αναστασιάδης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο από την Κύπρο, δήλωσε ότι εντός των επομένων 15 ημερών θα υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο μέτρα που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας. Σε ερώτηση ποιο θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο μέτρο, απάντησε «η ανάπτυξη, κίνητρα για την ανάπτυξη και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: