3.4.13

Εμπαιγμός το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ...


Απίστευτος εμπαιγμός από τη ΔΕΗ στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Από τη μία πολυδιαφημίζεται το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες και από την άλλη εξαιρούνται όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%.
Ποσοστό που ωστόσο είναι πολύ «δεσμευτικό» αφού ακόμη και στις πιο δύσκολες παθήσεις το...
«πλησιέστερο» ποσοστό που εγκρίνεται από τις επιτροπές αναπηρίας είναι μέχρι 67%.

«Θύμα» αυτού του εμπαιγμού που υφίστανται πολλοί συμπολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έπεσε ένας Βολιώτης που ενώ πάσχε από υποτροπιάζουσα χωροκατακτητική εξεργασία του εγκεφάλου και είχε υποβληθεί σε τρείς χειρουργικές επεμβάσεις για να του τοποθετηθεί μόσχευμα στο κρανίο και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% αποκλείστηκε από το κοινωνικό τιμολόγιο.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση που ουσιαστικά αφήνει εκτός Κοινωνικού τιμολογίου πολλά Άτομα που ανήκουν στην ευπαθή ομάδα των ΑΜΕΑ και τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν ποσοστό αναπηρίας μέχρι 67%» επισήμανε ο συμπολίτης μας που έμεινε «εκτός νυμφώνος» και τελικά δεν μπορεί να αξιοποιήσει το ΚΟΤ αφού η σχετική διάταξη υπογραμμίζει «Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.»

Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι το ΚΟΤ παρέχεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Για εμπαιγμό εξάλλου κάνουν λόγο όσον αφορά το Κ.Ο.Τ και για ένα ακόμη λόγο καθώς για να χορηγηθεί , εκτός των τυπικών κριτηρίων, να κάνει κάποιος κατανάλωση μάξιμουμ 1200 - 1600 κιλοβάτ/ώρες το τετράμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κράτος με ποσοστό αναπηρίας 67% δίνει αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα. Όχι όμως όπως φαίνεται κοινωνικό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τραγικό, αν σκεφτεί κανείς το πόση κατανάλωση έχει ένα απλό θερμοσίφωνο και ένας φούρνος.

Για να μην πούμε καν για τη στοιχειώδη θέρμανση με σόμπες αν και οι περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο.

«Είναι προφανές πως το όλο ζήτημα, που το εκμεταλλεύονται τόσο η ΔΕΗ αλλά και κάποιοι πολιτικοί για να παρουσιάσουν ένα κατά τη γνώμη τους κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησης» την ώρα που ωστόσο περιορισμοί σαν τους παραπάνω που υφίστανται ακόμη και οι ευπαθείς ομάδες κάνουν το Κοινωνικό Τιμολόγιο «όνειρο θερινής νυκτός…»...
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: