4.4.13

Ο κ.Στουρνάρας θα ρωτήσει την Τρόικα- εμείς πότε;...


Εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έπεσε πάνω σε ένα μπουκέτο μικροφώνων το οποίο ζητούσε να ... μάθει τι ακριβώς αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το περίφημο «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Η απάντηση του ήταν τηλεγραφική, εν μέρει αληθινή αλλά κυρίως...



....πολύ-πολύ εύκολη: Θα κάνουμε μία πρόταση στην τρόικα και θα σας πούμε.

Πράγματι, κάτι τέτοιο θα γίνει. Η ελληνική κυβέρνηση των τριών καλών κυρίων που θέλουν να μας απαλλάξουν από την υπέρμετρη φορολογία θα απαιτήσει από την «κακιά» Τρόικα να μειωθεί σημαντικά το χαράτσι. Η απάντηση που θα λάβει δεν θα την ικανοποιήσει αλλά εμείς δεν θα την μάθουμε ποτέ.

Ο κ. Στουρνάρας κάποια στιγμή θα μας ενημερώσει για το τι συμφώνησε με την Τρόικα αλλά όχι για το τι του επισήμανε η Τρόικα. Τα πρόθυμα ΜΜΕ θα τονίσουν την «εμμονή» των ανάλγητων τροϊκανών στο χαράτσι αλλά δύσκολα θα τονίσουν ότι η Τρόικα εδώ και καιρό προτείνει τα λεφτά να τα βρούμε από αλλού, όπως πχ από την εκκαθάριση επίορκων και τεμπέληδων από τον δημόσιο τομέα.

Το εύκολο γι' αυτή την κυβέρνηση είναι να ρωτά κάθε τόσο την Τρόικα. Το πραγματικά δύσκολο θα ήταν να αρχίσουμε να ρωτάμε όλοι εμείς την Τρόικα. Ίσως τότε να μαθαίναμε ότι τα πιο σκληρά μέτρα των τελευταίων ετών δεν αποτέλεσαν μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας αλλά μονόδρομο για τη διατήρηση του status quo που μας έφερε ως εδώ.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: