27.4.13

«Η Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει μέρα ευθύνης για όλους»...




Κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τέλος «στις θυσίες και στα βάσανα», αλλά και «να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τα ψέματα των ... μεγαλοεπιχειρηματιών, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος» απευθύνει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του εν όψει της Πρωτομαγιάς.

«Η Πρωτομαγιά του 2013 πρέπει να γίνει μέρα ευθύνης για όλους. Κάθε εργάτης, κάθε εργάτρια να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα με βάση τις εξελίξεις στο εργοστάσιο, στον κλάδο του και γενικότερα. Τώρα να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι μαζί δίπλα στους άνεργους, σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που βρίσκεται σε απόγνωση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Χαρακτηρίζει επίσης «ψέμα» τον ισχυρισμό ότι «θα βελτιωθεί η κατάσταση των εργαζομένων αν ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών», καθώς, όπως επισημαίνει, «και τότε η πλουτοκρατία, που της έχει ανοίξει η όρεξη, θα θέλει πιο φτηνούς από τους σημερινούς εργάτες».

Το ΚΚΕ επιτίθεται και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «άλλα συνθήματα έριχνε στις εκλογές και άλλα μετά» και ότι «άλλα λέει στους εργάτες και άλλα στους μεγάλους επιχειρηματίες».

«Είναι απάτη ο ισχυρισμός του ότι αν γίνει κυβέρνηση, θα βρει δήθεν φιλολαϊκή λύση μέσα στην ΕΕ, χωρίς ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων», τονίζει.

«Αρκετά σε εξαπάτησαν τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους», συνεχίζει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παγιδεύσουν το λαό για να τον «αλυσοδέσουν στην πιο στυγνή εκμετάλλευση». Γι’ αυτό, όπως σημειώνει, «στήνουν νέα δικομματική κοκορομαχία, από τη μια η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: