1.4.13

Σήμερα εξετάζονται Διώτης και Μπίκας...

crimenet.gr
Σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση στην προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καλούνται σήμερα το απόγευμα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

Η απόφαση...
αυτή ελήφθη την Παρασκευή από τα μέλη της επιτροπής μετά από τις καταθέσεις των κκ Μπίκα και Διώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Μπίκας παραδέχτηκε ότι είχε επαφές για το θέμα με διευρυμένο κύκλο πολιτικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η διευθύντρια του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να ανασκεύασε την αρχική θέση του ότι είχε μόνο τυπική σχέση με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και ότι ασχολήθηκε με το θέμα μόνο το 2010. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αποκάλυψε ότι «είτε στο τέλος του καλοκαιριού είτε στις αρχές του φθινοπώρου του 2011» συμμετείχε σε σύσκεψη του ΥΠΟΙΚ για φορολογικά θέματα υπό τον κ. Βενιζέλο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στην εν λόγω σύσκεψη κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να προχωρήσει σε αξιοποίηση της λίστας.

Λίγες ημέρες πριν, ο κ. Διώτης κατέθεσε στην Επιτροπή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αλληλογραφία που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από την αλληλογραφία, που έγινε μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι ο τελευταίος έχει συνεργασία με τον κ. Μπίκα. Φαίνεται επίσης πως ο κ. Μπίκας είχε ενεργό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης και πως είχε ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: