19.4.13

Δολοφονία αστυνομικού στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσσέτης...

Μία περίεργη δολοφονία αστυνομικού ερευνούν οι αρχές της Βοστώνης στη φοιτητική εστία της Σχολής του Κέμπριτζ.

Αστυνομικός που περιπολούσε εκεί, με αρμοδιότητα την...
ασφάλεια των φοιτητών του φημισμένου Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσσέτης (ΜΙΤ) χθες το βράδυ, της Πέμπτης, έπεσε νεκρός από σφαίρες.

Η αστυνομία του ΜΙΤ ανέλαβε τις έρευνες και έθεσε σε συναγερμό ασφαλείας όλες τις φοιτητικές εγκαταστάσεις με τους άνδρες της σε επιφυλακή.

«Οι πυροβολισμοί αναφέρθηκαν κοντά στο κτίριο 32» ανακοίνωσε η διοίκηση του ΜΙΤ που κάλεσε τους φοιτητές να «παραμείνουν στους κοιτώνες και μακριά από την περιοχή των αστυνομικών ερευνών, μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Μασαχουσσέτης, Ντέιβ Προκόπιο η δολοφονία του αστυνομικού έγινε στις 10.30 το βράδυ τοπική ώρα (6.30 το πρωί σήμερα ώρα Ελλάδας), σε μια περιοχή όπου φοιτούν 11.000 σπουδαστές.

Ο ίδιος είπε ότι κατά τη γνώμη του η δολοφονία του αστυνομικού δεν συνδέεται με το διπλό βομβιστικό χτύπημα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης «αλλά δεν μπορώ ότι υπάρχει 100% βεβαιότητα για αυτό».

Η ιστοσελίδα του ΜΙΤ αναφέρει ότι οι αστυνομικοί «χτενίζουν» τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου και οι φοιτητές θα πρέπει να μείνουν εντός των κτιρίων που βρίσκονται και να μην μετακινηθούν.

Η αστυνομία του Κέμπριτζ ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός είχε απαντήσει σε κλήση για διατάραξη και ενόχληση όταν δέχτηκε «βροχή από σφαίρες».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: