4.4.13

Βενιζέλος: Διασκεδάσαμε πάρα πολύ – Όλοι οι απίστευτοι διάλογοι στην Προανακριτική...


crimenet.gr
Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Δεν είχε προλάβει, καλά-καλά να μπει στην αίθουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ξεκίνησαν αντεγκλήσεις ανάμεσα σε...
Άδωνι Γεωργιάδη και Ηλία Κασιδιάρη, όταν ο τελευταίος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλος ότι λέει ανοησίες και ψέματα.

Ο κ..Μαρκογιαννάκης διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήλθε για λίγο της αιθούσης και πήρε έναν καφέ.

Τότε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ακολούθησε φωνάζοντας: «Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει ναι να βγαίνει όποτε θέλει».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας την προηγούμενη ένταση δήλωσε χαριτολογώντας: «Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο.»

Κασιδιάρης σε Βενιζέλο: Είσαι γελοίος χοντρός

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης και μόλις ο Βασίλης Οικονόμου ολοκλήρωσε την εξέταση του, ο κ. Κασιδιάρης επιμένει να πάρει το λόγο και παρατήρησε πως ο μάρτυρας απαντάει με γελοίο τρόπο και μας υποτιμάει, ενώ προσβάλει τα μέλη της Επιτροπής όταν πριν δήλωσε ότι κάποιοι έχουν αυξημένη τεστοστερόνη.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος Κασιδιάρη – Βενιζέλου:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές κ. πρόεδρε προστατεύσετε με

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Εγώ είμαι άνδρας δεν είμαι λαμόγιο δεν είμαι απατεώνας εγώ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Είσαι όμως φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές».

Ο Κασιδιάρης πέταξε κάτω τα ποτήρια με νερό, σπάει μικρόφωνα, χτυπάει με ένταση το χέρι στο έδρανο...

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σκάσε είσαι γελοίος χοντρός.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε προστατεύσετε με.

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ προς ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Σας αφαιρώ το λόγο δεν έχετε το λόγο

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εγκάλεσε στην τάξη τον κ. Κασιδιάρη κι όταν αυτό το μέτρο δεν έπιασε, του αφαίρεσε το λόγο μέχρι το πέρας της συνεδρίασης.

Σχολιάζοντας ο κ. Μαρκογιαννάκης όσα έγιναν, στους δημοσιογράφους, είπε:

«Αυτός ήταν φασισμός στην πράξη. Δεν τον απέβαλα από την συνεδρίαση. Του στέρησα το λόγο για τη συμπεριφορά του και αυτός αποχώρησε»

Όλα τα μέλη της Προανακριτικής καταδίκασαν την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο για αυτοανάφλεξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, οχετό και αθλιότητες

Επεισόδιο Ζώης - Βενιζέλου

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή καθόταν σταυροπόδι κι ότι αυτό είναι ασέβεια στην Επιτροπή:

Ζ.Κ.: Πόσους υπολογιστές έχετε ;

Ε.Β.: (καθήμενος αναπαυτικά και σταυροπόδι απαντά): άπειρους...

Ζ.Κ.: Σας παρακαλώ όταν μου απαντάτε κατεβάστε το πόδι σας...

Ε.Β: Η επανάληψη της ερώτησης είναι βασανισμός, βάση απόφασης τους ευρωπαϊκού δικαστηρίου και εσείς είστε θηλυκός Ιαβέρης.... Εδώ δεν είμαστε group therapy....

Ο κ. Βενιζέλος επειδή βλέπει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου δεν απαντά συνεχίζει και λέει:

Ε.Β: Αυτό στη μουσική λέγεται παύση ενός τετάρτου.... Η Βουλή κ. Κωνσταντοπούλου δεν είναι ιδιόρρυθμη μονή αλλά κοινοβιακή...

Βενιζέλος: Το βρήκα πολύ διασκεδαστικό

Εξερχόμενος από την αίθουσα, μετά την διακοπή για 3 ώρες, ακολούθησε ο διάλογος του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Σας καταγγέλει πως δεν απατούσατε στις ερωτήσεις και χρησιμοποιούσατε υβριστικούς χαρακτηρισμούς:

Ε.Β: Θα πάρετε τα πρακτικά... Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι ένα πρόβλημα.

Δημοσιογράφος: Ηρεμήστε...!

E.Β: Ήρεμος είμαι. Νομίζω ότι διασκεδάσαμε πάρα πολύ.

Πριν διακοπεί η συνεδρίαση για μεσημέρι υπήρξε νέο φραστικό επεισόδιο Άδωνι Γεωργιάδη - Ζωής Κωσναντοπούλου, με αφορμή τη συμμετοχή του πρώην συζύγου της Ευγένιας Μανωλίδου στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Γεωργιάδης βγαίνοντας από την αίθουσα ακούστηκε να λέει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη πως «σας έχει κάνει σαν τα μούτρα της».

Εκείνη την ώρα βγήκε από την αίθουσα και η κ. Κωνσταντοπούλου, για να ακολουθήσει ο διάλογος:

Α.Γ: Είσαι ένα υποκείμενο χαμηλής στάθμης.

Ζ.Κ: Είστε η ντροπή του Κοινοβουλίου.

Πως σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την κατάθεση Βενιζέλου

Σχολιάζοντας την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε:

«Κατά επανάληψη δεν απαντούσε. Δήλωνε πως δεν θα απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις της κυρίας και μιλούσε υποτιμητικά και υβριστικά για μένα.

Ο κ. Βενιζέλος σε κατά επανάληψη ερωτήσεις ουσίας που έχουν να κάνουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις του για το πότε και ποια ήταν η διαδρομή του usb και των εκτυπώσεων από η στιγμή που το παρέλαβε από τον κ. Διώτη, δεν θέλησε να απαντήσει.

Επικαλείται το γραφείο του ως έπιπλο, ως χώρο παράδοσης του usb. Για πρώτη δορά εμπλέκει γραμματέα του κατά το χρόνο παράδοσης του usb από τον κ. Διώτη.

Δεν εξηγεί που βρίσκονται οι εκτυπωμένες σελίδες που παρέλαβε, δεν απαντά τι έκανε επί 15 μήνες με το usb και τις εκτυπώσεις που είχε στην κατοχή και τη διάθεση του.

Αρνήθηκε κατά επανάληψη να απαντήσει στην ερώτηση εάν γνωρίζει συγκεκριμένους επιχειρηματίες των media που εμπεριέχονται στη λίστα.

Για πρώτη φορά επίσης αλλάζει τον χρόνο, την ώρα της ημέρας, κατά την οποία φέρεται να αναζήτησε το usb μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Διώτη που είχε την 1η Οκτ. του 2012 για να του παραδώσει το στικάκι.

Θυμίζω ότι στις καταθέσεις του μίλαγε και συναγόταν από την αφήγηση του για βραδινή συνομιλία που είχε.

Η πραγματογνωμοσύνη όμως έδειξε πως το usb ανοίχτηκε το μεσημέρι και αλλάζει την αφήγηση του.

Ο χρήστης Sofia είναι μία εκ των γραμματέων του.

Συστηματικά με βολές και υπονοούμενα απαντούσε... Υποβοηθιόταν ακόμη και από παροχή χρόνου από Προεδρείο. Υπήρχε συγκεκριμένο ροκάνισμα χρόνου για να μην απαντήσει ερωτήσεις μου. Έχω ζητήσει να συνεχιστεί και αύριο η κατάθεση του για να μπορέσω να ολοκληρώσω ερωτήσεις μου (ξέρουν πως το απόγευμα θα απουσιάζω)

Εάν αυτό δεν γίνει είναι ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας. Εάν υπάρξει υπόθαλψη από κάποιους και σε αυτό το σημείο θα έχουν υποπέσεις σε ένα βαρύ ολίσθημα»

Τι κατέθεσε ο Βενιζέλος

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κατάθεση του:

Διαψεύδει τον Ιωάννη Διώτη ότι του έδωσε το cd στις 8 Ιουλίου του 2011 και επιμένει πως αυτό έγινε στις αρχές Αυγούστου, ενώ τον αποκαλεί αναξιόπιστο που αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του, αυτοαναιρούμενο.

«Ο κ Διώτης αλλάζει συνέχεια την κατάθεση του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

Με βάση τα email δε μπορεί να γίνονται συνεννοήσεις στις 7 Ιουλίου και 8 να ισχύει πως μου ο παρέδωσε ο κ. Διώτης τη λίστα. Πότε μίλησε με τον κ. Μπίκα, πότε ενημερώθηκαν...

Αιχμές κατά Παπακωνσταντίνου, Μπίκα, Διώτη:

«Κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με είχαν αγνοήσει και έκαναν συνεννοήσεις για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ», τόνισε ακόμη, ενώ συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος»

Για εκδότες

«Με κατηγορούν ότι προσπάθησα να προστατεύσω συμφέροντα και για αυτό έκρυβα τη λίστα. Επειδή υπήρχαν ονόματα εκδοτών όπως του Μπόμπολα. Όμως αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στη Βουλή ούτε την άλλη λίστα με τα 54.000 ονόματα. Ονόματα στα οποία βρίσκονται και κάποιοι εκδότες που δεν βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως η κ. Ελένη Τεγοπούλου που σήμερα στηρίζει άλλο πολιτικό χώρο. Όπως και ο κ. Μπόμπολας δεν είναι μόνο στη λίστα Λαγκάρντ αλλά και σε αυτή που έχω στείλει εγώ στη Βουλή»

Κλήση Παπανδρέου

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκης σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργό Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να του προτείνει να έρθει και να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πόρισμα της η Επιτροπή να το παραδώσει μετά το Πάσχα καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες κυρίως σε ότι αφορά στοιχεία από την έρευνα των λογαριασμών της λίστας Λαγκάρντ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: