16.4.13

Διεθνής αποτροπιασμός για τις φονικές εκρήξεις...

 
LIVE εικόνα από Βοστόνη.
Ζωντανά οι εξελίξεις από το ΒΒC...
Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινή γνώμη από τις αιματηρές εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης.

Από την πρώτη στιγμή οι... πολιτικές ηγεσίες ανά των κόσμο στέλνουν συλλυπητήρια μηνύματα για τους νεκρούς και τους τραυματίες της επίθεσης, ενώ τον αποτροπιασμό του εκφράζει με τα σημερινά δημοσιεύματα και ο διεθνής Τύπος.

Μέρκελ: Ύπουλη επίθεση

Την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε με γραπτή της ανακοίνωση η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

Για βάρβαρο έγκλημα κάνει λόγο ο Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στον Aμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη και του πρότεινε τη βοήθεια της Ρωσίας στην έρευνα γι' αυτό το "βάρβαρο έγκλημα".

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, "ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδικάζει αυστηρά αυτό το βάρβαρο έγκλημα και εκφράζει την πεποίθηση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν εξάλλου "υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές".

Ρομπάι: «Η σκέψη μου είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων»

Tον αποτροπιασμό του για τα χθεσινά «δραματικά και προκλητικά» γεγονότα στη Βοστώνη εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέσα από σημερινό μήνυμά του.

«Καταδικάζω τις αποτρόπαιες πράξεις που έλαβαν χώρα χθες στη Βοστώνη και εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την τραγική κατάληξη του Μαραθωνίου και την απώλεια των ανθρώπινων ψυχών.

Η σκέψη είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Αμερικανικός Λαός και οι Αρχές έχουν την πλήρη συμπάθεια και την υποστήριξη της ΕΕ».

«Τρόμος» και «λουτρό αίματος» στα διεθνή πρωτοσέλιδα

Τα γεγονότα στη Βοστώνη και η αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Μαραθώνιο της πόλης, όπως ήταν φυσικό, μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων.

Με εύγλωττους τίτλους όπως «Σφαγή στο Μαραθώνιο» συνοδευόμενους από φωτογραφίες, οι έντυπες εκδόσεις μεταδίδουν τα όσα συνέβησαν πριν μερικές ώρες στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Guardian κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Τρόμος στη Βοστώνη μετά από διπλό χτύπημα εκρήξεων του Μαραθώνιου της πόλης», ενώ η Daily Mail γράφει χαρακτηριστικά «Λουτρό αίματος στο Μαραθώνιο».

Η Daily News αναφέρει «Τρόμος στη γραμμή τερματισμού – Οι βόμβες μετέτρεψαν τον Μαραθώνιο σε μακελειό».

Η Boston Globe τιτλοφορείται «Οι βόμβες στη γραμμή τερματισμού σκοτώνουν 3, τραυματίζουν 130. Αποκλεισμένη η περιοχή καθώς το FBI διεξάγει έρευνα» και η Washington Post «"Τρομοκρατική δράση" στη Βοστώνη».

Τέλος οι New York Times αναφέρουν «Εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης σκοτώνουν 3 και τραυματίζουν 100».

Δεν υπάρχουν σχόλια: