23.4.13

Αδιέξοδο το πρόγραμμα για την Κύπρο, συμφώνησαν Τσίπρας-Κυπριανού...



Την κοινή πεποίθησή τους ότι είναι αδιέξοδο το πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την Κύπρο εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στη... Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κυπριανού ότι το κόμμα του θα σταθεί αλληλέγγυο και θα συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για να βγει από την κρίση και από το σκληρό πρόγραμμα που τής επιβάλλεται.

«Σήμερα είναι και για την Ελλάδα μαύρη επέτειος της υπογραφής του μνημονίου. Πεποίθησή μας είναι ότι κυπριακός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του. Κοινή μας, επίσης, πεποίθηση είναι ότι οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να σπάσουν τα δεσμά να ξεφύγουν από τους διαρκείς εκβιασμούς και να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «είναι κοινός ο αγώνας μας, για να συμπορευτούμε με τους λαούς της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού νότου ελπίζοντας σε μια νέα προοπτική».

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού τόνισε την ανάγκη άλλων επιλογών που πρέπει να βρει η Κύπρος για να ξεφύγει, όπως είπε, από τις αδιέξοδες πολιτικές που προσπαθούν να τής επιβάλουν.

«Εμείς στη Κύπρο γνωρίσαμε το πιο σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης, καθοδηγούμενο από την Γερμανία. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις ανάγκες των λαών. Είναι πολιτικές αδιέξοδοι. Η σκληρότητα των μέτρων σε βάρος της Κύπρου μας υποχρεώνει να σκεφτούμε άλλες επιλογές» υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού και επισήμανε: «Καμιά επιλογή δεν θα είναι οδυνηρότατη και δεν θα έχει ρίσκα. Αυτό όμως που μετράει είναι τι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του λαού».

Αναφερόμενος τις επαφές που ξεκίνησε το ΑΚΕΛ με την ελληνική πολιτική ηγεσία, σημείωσε ότι «επιδίωξή μας να είναι να συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και να ακολουθήσει ένας δημόσιος διάλογος για τις λύσεις που θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την τύχη της Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: