7.4.13

Σχέδιο «διά παν ενδεχόμενο» ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...



Τη διαπίστωση ότι «αυτό το ευρωσύστημα δεν είναι βιώσιμο» διατυπώνουν σε συνεντεύξεις τους στον κυριακάτικο Τύπο δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προειδοποιώντας ότι ... η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει γεγονότα που ενδεχομένως υπερβαίνει τις δικές επιλογές και επιθυμίες, όπως μία διαλυτική κρίση στην ευρωζώνη.

«Είμαστε αντίθετοι τόσο σε μια νεοφιλελεύθερη Ευρώπη όσο και στην επιστροφή σε μια Ευρώπη των εθνικών περιχαρακώσεων και ανταγωνισμών του παρελθόντος. Η ιστορική πρόκληση, με την έννοια αυτή, δεν είναι η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα αλλά η συμβολή μας στην ανατροπή ενός συντηρητικού, νεοφιλελεύθερου και γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη, που, αν επικρατήσει, θα μας «κυνηγά» είτε μέσα είτε έξω από το ευρώ, και εμάς και άλλους λαούς, συμπεριλαμβανομένου και του γερμανικού λαού. Από εκεί και πέρα, όπως ήδη είπα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για ενδεχόμενα που υπερβαίνουν τις δικές μας επιλογές ή επιθυμίες» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Δραγασάκης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

«Ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης είναι υπαρκτός καθώς η εμμονή στο δόγμα Μέρκελ καταστρέφει τον ευρωπαϊκό Νότο και οξύνει τις δομικές στρεβλώσεις της Ευρωζώνης. Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται αυτό τον κίνδυνο. Έχει προσδεθεί στο άρμα Μέρκελ και δεν μελετά κανένα εναλλακτικό πιθανό σενάριο. Η χώρα μας θα έπρεπε, με ευθύνη της κυβέρνησής της και αξιοποιώντας τα 'καλύτερα μυαλά', να εξετάζει και να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει, με σχέδιο και συμμαχίες, μια διαλυτική κρίση της Ευρωζώνης, που κανείς δεν αποκλείει πλέον. Εμείς πάντως το κάνουμε, με σοβαρότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης στη Realnews.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: