12.4.13

Διαύγεια; Ποια Διαύγεια;...




Έναν ακόμα πονοκέφαλο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έρχεται να προσθέσει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.
Μετά τις απολύσεις στο Δημόσιο, που δημιούργησαν τόσο σάλο, φέρνοντας τον Αντώνη Μανιτάκη στην... πρώτη γραμμή της επικαιρότητας επί μέρες, τώρα καλείται να απαντήσει και για το εύρος της εφαρμογής της «Διαύγειας», που μπήκε στη ζωή μας ως καινοτόμος προσπάθεια υπέρ της διαφάνειας και τείνει να περάσει στην …αφάνεια.

Παρατηρώντας, ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ότι παρά την υποχρέωση όλων των φορέων που χρηματοδοτούνται από το κράτος, να αναρτούν τις αποφάσεις τους στο Διαδίκτυο τουλάχιστον κατά 50% του προϋπολογισμού τους, τα κόμματα δεν αναρτούν καμία πράξη στη «Διαύγεια».

«Σε μία εποχή μεγάλης δυσπιστίας και καχυποψίας εκ μέρους της κοινής γνώμης προς τα κόμματα και τους φορείς του Δημοσίου, σχετικά με τη χρήση δημόσιου χρήματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, είναι αδήριτη ανάγκη οι κανόνες διαφάνειας να ισχύουν για όλους απαρέγκλιτα», σημειώνει ο βουλευτής, ζητώντας με ερώτησή του προς τον υπουργό να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε η σχετική ανάρτηση να καταστεί υποχρεωτική…

Διότι, εδώ που τα λέμε, είναι και η λογοδοσία στον πολίτη, μια ηθική τουλάχιστον ικανοποίηση. Σε πληρώνει που σε πληρώνει, να ξέρει και τι κάνεις τα λεφτά…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: