9.4.13

«Πέθαναν» τη βασίλισσα...



Η είδηση του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ έκανε τον γύρο του κόσμου κάθώς υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτικές φυσιογνωμίες της εποχής της. Ωστόσο, από ... υπερβολικό ζήλο -να το πούμε;- κάπου εκεί στην Ταϊβάν μπερδεύτηκαν λιγάκι κι αντί να ανακοινώσουν τον θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας... πέθαναν τη βασίλισσα!
Στο παρελθόν οι ξένοι δημοσιογράφοι μπερδεύονταν καθώς θεωρούσαν πως οι δύο γυναίκες έμοιαζαν αρκετά. Ωστόσο, μέχρι του σημείου να πεθάνουν την Ελισάβετ, υπάρχει μεγάλη απόσταση...
Έτσι, λοιπόν, η παρουσιάστρια του σταθμού της Ταϊβάν στους τίτλους ειδήσεων ανακοίνωσε ότι η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός πέθανε, δίνοντας και το ιστορικό του θανάτου, ενώ στα πλάνα φαινόταν η βασίλισσα Ελισάβετ να χαιρετά τα πλήθη! Αργότερα, το βράδυ, οι υπεύθυνοι του σταθμού απολογήθηκαν για το λάθος τους.

Την ίδια στιγμή, ένα παρόμοιο λάθος έκαναν και στην τηλεόραση της Ταϊλάνδης, στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 5, που ελέγχεται από τον στρατό. Την ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου της Σιδηράς Κυρίας, αντί για τη φωτογραφία της Θάτσερ, είχαν τη φωτογραφία της Meryl Streep που υποδύθηκε την εκλιπούσα πρώην πρωθυπουργό. Λίγες ώρες μετά η παραγωγή δικαιολογήθηκε μέσω facebook: "Θα βελτιωθούμε και θα κάνουμε τη δουλειά μας πιο προσεκτικά. Ζητάμε συγγνώμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: