22.4.13

«Η Ε.Ε. κατέστρεψε την κυπριακή οικονομία»...

Καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Ε.Ε., ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά τη συνάντησή του στο... Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αποφάσεις που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουν ουσιαστικά επιβληθεί» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι οποίες «δείχνουν μια διαφοροποίηση της, μέχρι σήμερα, στάσης τους, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, οι αποφάσεις αυτές έχουν καταστρέψει την κυπριακή οικονομία, την επιχειρηματικότητα στο νησί και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσει η Κύπρος να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες.

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον ελληνικό λαό για τη στήριξή τους, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, «παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για απελευθέρωση και επανένωση και θεωρήσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε αυτές τις ανταλλαγές απόψεων».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και η πορεία επίλυσης του Κυπριακού, με τον κ. Κυπριανού να εκφράζει «έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: