2.4.13

Αστειότητες στο «στρατόπεδο Παπάγου» ...


 TΩΡΑ -  Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο Άμυνας...
Όποιος εισήρχετο σήμερα το πρωί στο «στρατόπεδο Παπάγου», όπου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τα Γενικά Επιτελεία, θα είχε την αίσθηση ότι είχε κηρυχτεί πόλεμος με την Τουρκία, από την ... πρωτοφανή κινητοποίηση ΕΝΟΠΛΩΝ στρατιωτικών.

Πρασινοσκούφηδες των Ειδικών Δυνάμεων, άνδρες της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με γιλέκα μάχης, γεμιστήρες, και αραβίδες Μ4 στα χέρια τους, τεθωρακισμένο όχημα VBL με πολυβόλο των 0.50 in, στραμμένο από μέσα προς την κεντρική πύλη του στρατοπέδου, στρατιωτικό πυροσβεστικό όχημα με το «κανονάκι» του και αυτό στραμμένο προς την πύλη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέξω από την πύλη, εκτός των άλλων συνηθισμένων «καθημερινών» σκοπών.

Ο λόγος; Οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Ναυπηγείων» του Σκαραμαγκά επρόκειτο να συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν επειδή είναι απλήρωτοι επί ένα 12μηνο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ενέργεια που είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη και οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων προς την Αγία Παρασκευή.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν όλοι αυτοί οι επίλεκτοι άνδρες, αποστολή των οποίων είναι η προσβολή στόχων στα μετόπισθεν του εχθρού, θα …πυροβολήσουν εναντίον διαδηλωτών σε περίπτωση που κάποιοι εξ αυτών μπουν μέσα στο στρατόπεδο, όπως προφανώς φοβούνται οι αρμόδιοι. Και αν ναι, ποιος θα είναι αυτός ο «αρμόδιος» ο οποίος θα δώσει τη διαταγή να πυροβολήσουν στο πλήθος εναντίον πολιτών, άνδρες που φέρουν με περηφάνια ως τώρα τον πράσινο (ή τον μπορντώ) μπερέ;

Επιτέλους η σοβαρότητα, έστω και ελάχιστη, καθώς και η κοινή λογική είναι είδος εν ανεπαρκεία στην Ελλάδα του 2013;

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: