17.4.13

Κεφαλογιάννης: Βάζουμε βάσεις για νέο κούρεμα – Λαφαζάνης: Τα μνημόνια στα σκουπίδια...


Για νέο κούρεμα του χρέους έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «τα μνημόνια θα πεταχτούν...
στον κάλαθο των αχρήστων.»

Ειδικότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «βάζουμε τις βάσεις για νέο κούρεμα του μεγάλου μας χρέους. Δεν λύθηκε βέβαια το πρόβλημα της ανεργίας, χρειαζόμαστε ανάπτυξη». «Αν δε δημιουργήσουμε νέο πλούτο δεν μπορούμε να μειώσουμε την ανεργία, με επενδύσεις και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η λύση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τους πολίτες σε εθνική περιπέτεια εκτός ευρώ. «Χρεοκοπία θα πει δελτίο στην ενέργεια, στα καύσιμα στα τρόφιμα. (...) Η Ελλάδα ζει με εισαγόμενη ενέργεια και προϊόντα και δανείζεται για μισθούς και συντάξεις» προειδοποίησε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «το μνημόνια δεν θα ανασταλούν, θα καταργηθούν. Θα παταχθούν στον κάλαθο των άχρηστων. Τα περάσανε πραξικοπηματικά σε μια νύχτα»

Η Ευρωζώνη και η ΕΕ είναι οδοστρωτήρας, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης επικαλούμενος και τα στοιχεία του ΔΝΤ για ύφεση 4,2% το 2013 και για ανάπτυξη από το 2014.. «Η Ευρωζώνη κινείται με όρους δεσποτισμού υπέρ των κεφαλαιακών ελίτ των χωρών» πρόσθεσε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: